Şener’in ‘Üstat’ dediği Kılıçdaroğlu mizansen haber isterken, ‘Şef’ Tekin ise Başbakan aleyhine haber tarif ediyor.

Odatv iddianamesinin ek delil klasörleri, gazeteci Nedim Şener’in, Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’in yönlendirmesiyle mizansen haber yaptığını ortaya koydu. İstenen haberleri yapacağını söyleyen Şener, “Tamam oldu üstat” diyor.

Odatv iddianamesinin ek delil klasörlerinde yer alan telefon kayıtları,Nedim Şener’in CHP’li yöneticilerin yönlendirmesiyle nasıl haber yaptığını deşifre etti. Yasal dinlemeye takılan telefon görüşmeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu veGenel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in Şener’i arayıp bazı konularda haber yapmasını istediğini gözler önüne serdi.

Görüşmeler, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığını kaybetmesinden yaklaşık 4 ay sonra yani 3 ve 24 Temmuz ile 21 Ağustos 2009’da yapılıyor. DöneminGrupBaşkan vekili olan Kılıçdaroğlu ve yine dönemin İstanbul İl Başkanı olan Gürsel Tekin bazı haberleri yapması için Şener’i yönlendiriyor.

Kılıçdaroğlu, metrobüsler ve İETT hakkında haber yapması için taktik verdiği Şener’den Eyüp’te aldığı bir şikayet üzerinemizansen haber yapmasını istiyor. Eyüp’te bir kız ile erkek arkadaşının yan yana oturduğu için uyarıldığını anlatan Kılıçdaroğlu Şener’den bir de otobüs alımlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 2009’da görevden alınanve yargılanan İETT eski Genel Müdürü Mehmet Öztürk’le konuşmasını istiyor. İşte o çarpıcı diyaloglar:

TAMAM ONU HALLEDERİM

Kılıçdaroğlu: Eyüp’te bir kız bir oğlan yan yana yani nişanlı evlenecekler gidip bir lokantada oturuyorlar yemek yemeye, garson geliyor burada yan yana oturamazsınız diyor.

Şener: Allah, hangi şey isimleri varmı?

Kılıçdaroğlu: Var telefonu da var size attım oraya yani böyle bir bayan bir erkek gazeteci gidip böyle yemek söylese bakalım başlarına ne geliyor!

Şener: Evet neler geliyor di mi tamam onu hallederim.

ŞİMDİ NE EKLEYEYİM ORAYA ŞEF

Teknik takibe takılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de Şener’den ilginç haberler yapmasını istiyor. İşte o görüşme:

Tekin: Görüştün mü?

Şener: Dün verdim herhalde yarındahamüsait olacakhafta sonu kullanırlar.

Tekin: Ha bu şeyi eklemek istiyorumbu Başbakan malum partinin il başkanı dedi yani böyle bir şey olabilir mi?

Şener: Şimdi ne ekleyelim oraya şef. Merkeze vereceğim şeye haberin içine yazmam lazım bir saniye.

Tekin: Ona şunu ekleyeceksin. Sayın Başbakan kendi partisinin adından utanabilir, zaten de utanıyor da. Ama benim görev yaptığım parti 86 yıllık mazisi olan pırıl pırıl mazisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ismini ağzına almaması bir başbakana yakışmayacak üsluptur. Şiddetle kınıyorum.

Şener: Evet.

Tekin: Sayın başbakan kendi partisini basına medya baskı yaparak adını değiştirebilir ama biz partimizin adından utanmıyoruz sen doldurursun artık.

Şener: Peki oldu.

BİNALİ HABERİNİ YAPABİLCEKMİSİN?

Kılıçdaroğlu: Binali için nasıl yapabilecek misiniz?

Şener: Tabii ben onu bir miktar hazırladım. Arkadaşlara rica ettim gidin orada değer mi o kadar yer eder mi falan diye.

Kılıçdaroğlu: Orada iki tane ticaret odası biz bunların takdirini yapamayız diyor ama bunu takdirini yapıyor.

Şener: Neye niçin yapıyor bunu başkana sormak lazım herhalde di mi?

Kılıçdaroğlu: Hayır valinin emrinde bunlar. Vali şu değerin takdirini yap deyince ne yapacak?

Şener: Doğru ya aklımıza gelmiyor ki bizim. Tamam üstat çok teşekkür ederim.

METROBÜSLER NE OLDU?

Kılıçdaroğlu: Görevden alınan Mehmet Öztürk ile görüşebildiniz mi?

Şener: Bizimkiler alındığı gün görüştü, o da zaten şaşkınlığa uğramış durumda.

Kılıçdaroğlu: Yani ama bu çok şeyi bilebilir bu metrobüslere karşı çıkmış vesaire yani bunu bi.

Şener: Şey yapalım şu dosyaya ben bir nüfuz edeyim tam olarak da onlan bi özel görüşme yapıcam. Tamam üstat Kılıçdaroğlu: Ben onu size saklıyorum zaten.

Silahlı örgüte yardım

Şener’e yönelik iddianamede ‘’Ergenekon Silahlı Terör Örgütü’’nün hiyerarşik yapısı içerisinde bulunmamakla birlikte, örgütün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda örgütsel doküman hazırlama amaçlı örgüte yardım ettiği anlaşıldığı” ifadeleri dikkat çekiyor. Şener’in “silahlı örgüte yardım etmek’’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

HABER: Bilal ŞAHİN-BUGÜN