AYDINPOST ÖZEL

Emin Güloğlu hakkında belge dağıtan Kemal Alper"in şimdi Ticaret Odası"nda istifası konuşuluyor!

Edirne Belediyesi"ndeki arasta operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Mustafa Selçuk"un arandığı sırada birlikte vakit geçiren işadamı Kemal Alper"in Aydınpost'ta yayınlanan haberi sonrasında, Alper"in yöneticilik yaptığı sivil toplum örgütlerinde de tepkiler giderek büyüyor.

Aynı zamanda Aydın Ticaret Odası"nda meclis üyesi olan Kemal Alper"e, meclis üyelerinin de istifa etmesi yönünde baskıları söz konusu.
Meclis gündemine gelmesi beklenen istifayla ilgili olarak, Kemal Alper, bir dönem Aydın Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Emin Güloğlu için, “Genelevde tapu sahibi” iddiasıyla tapu belgesini fotokopi çektirip mecliste dağıtmış ve yoğun bir kulis çalışması yapmıştı.
Devletin aradığı bir şahısla birlikte İzmir"e yolculuğa çıkan, uçak biletlerini alınmasına yardımcı olan Kemal Alper"in, Selçuk"un tüm yurtta arandığı sırada yemek yediği öğrenildi.


Geceyi birlikte mi geçirdiler?

Cuma sabahı saat 04.30"da evine operasyon düzenlenen Mustafa Selçuk"un bu vakitten sonra dışarıda olduğu süreçte yanında Kemal Alper"in bulunması büyük dikkat çekti. Kemal Alper ile birlikte İzmir"e giden ve ertesi gün de Alper"in de bulunduğu bir ortamda kıskıvrak yakalanan Mustafa Selçuk"la birlikte aranan Veli Aksaz"ın Selçuk"tan daha önce yakalanması ise kafaları karıştırdı.

Kemal Alper"e bilgi ulaştıran mı var?

İstanbul"a gitmek üzere biletlerini alan Kemal Alper"le birlikte İzmir"e giden Mustafa Selçuk için emniyet müdürlüğü havalimanını abluka altına almıştı.
Havalimanına gelmekten vazgeçen Kemal Alper ile Mustafa Selçuk"a bilgi ulaştırılıp ulaştırılmadığı ise merak konusu.

 

EMİN GÜLOĞLU NE DEDİ?

Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı'ndan istifa etmesi için hakkında kulis yapan Kemal Alper'in de Ticaret Odası'nın adını layıkıyla temsil etmediğini savunan Karınca Sarrafiye'nin Sahibi Emin Güloğlu, Aydınpost'a özel olarak "O dönemde oda menfaatlerini gözetmemi isteyenlerin bugün de kendilerinin aynı davranışı göstermesini bekliyorum. Hatam yok değildi. Alacağım karşısında böyle bir alım satım işlemi gerçekleşti ve tapuyu aldım. Bunu bir başkasına aldırmam mümkün olmadığı için de tapuyu kendi üzerime aldım. Temiz toplum için gerekli olan çalışmanın yapılması şarttır. Meclis salonunda elinde fotokopi dağıtan Kemal Alper'in kalkıp da dürüst işadamı kimliğini savunmasını kınıyorum. Ticaret Odası Meclis üyelerinin de bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğini düşünüyorum" diye konuştu.