Çeşitli suçlardan aranması olan zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Elleri kelepçelenen zanlı, adliyeye girerken kız kardeşi tarafından kaçırıldı. Kelepçeli zanlıyı TCDD güvenlik görevlileri yakaladı.

Hakkında çok sayıda suçtan aranması olan Cevdet H. (31), gözaltına alınarak karakola götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan zanlı, karakol ekibiyle birlikte Ankara Adliyesi'ne getirildi. Elleri kelepçeli halde araçtan indirilen Cevdet H., bir anlık dalgınlıktan yararlanıp, hemen önde bulunan 35 HB 4108 plakalı mini cipe binerek kaçtı.

Talatpaşa Bulvarı'na çıkan ve Cevdet H.'nin kız kardeşinin kullandığı cip, Ankara Garı'nın önüne geldi. Cipten inen Cevdet H., elleri kelepçeli halde garın içine girip, bekleyen trenlerin arasında gözden kayboldu.

Bunun üzerine olay yerine çok sayıda karakol, asayiş ve Yunus ekipleri sevk edildi. Polisler vagonların arasında kelepçeli zanlıyı ararken, mobese kameraları da gar civarını taramaya başladı. Mobese kameralarına takılan zanlının yeri anons edildi. Bu sırada, arama çalışmalarına katılan TCDD güvenlik görevlisi ve gar karakol polisi, TCDD Sosyal Tesisleri'nin bahçesinde Cevdet H.'yi elleri kelepçeli halde koşarken gördü. İki görevlinin yakaladığı zanlı Cevdet H.', olay yerine gelen Yunus ekiplerinin de yardımıyla gar karakoluna getirildi.

Bu arada, Cevdet H.'yi kaçıran aracın yeri tespit edildi. Aracın bulunduğu yere yapılan operasyonda, kaçmasına aracılık eden kız kardeşi yakalandı. Elleri kelepçelenen kız kardeş de gar karakoluna getirildi. Tutanakların tutulmasından sonra iki zanlı da kelepçeli halde karakol ekibine teslim edildi. Adli muayeneleri yapılan zanlılar yeniden adliyeye çıkarıldı.

Cevdet H.'yi kaçırmada kullanılan cip ise bulunduğu Derman Sokak'tan çekiciyle otoparka götürüldü.