Sözlerine, “Selamünaleyküm” diyerek başlayan yıldız futbolcu, “8.5 milyon euroluk maliyetimin karşılığını vereceğim” ifadelerini kullandı

Cim-Bom"un, Lyon"dan transfer ettiği Abdul Kader Keita, Florya"da düzenlenen törenle 3 yıllık sözleşmeye imza attı, taraftarlara iddialı mesajlar yolladı.
Sabah antrenman eksiği olan oyuncularla birlikte ilk idmanına çıkan Keita, yönetici Haldun Üstünel ve eski oyunculardan Yılmaz Gökdel"in de hazır bulunduğu törende başarı sözü verdi.
Sözlerine, “Selamünaleyküm” diyerek başlayan Fildişi Sahilleri Milli Takımı"nın müslüman olan milli futbolcusu, “Biz bir aileyiz. Bu ailenin bir parçası olmak için elimden geleni yapmaya söz veriyorum. Galatasaray çok büyük bir kulüp belki Lyon"dan bile büyük bir kulüp. Galatasaray"da oynamak benim ve ülkem için bir gurur kaynağıdır” diye konuştu.
Özel hayatına dikkat etmediği yönünde çıkan haberler için, “Dedikodu” diyen Keita şöyle devam etti:
“İnsanlar sizi tanımadıkları zaman dedikodu üretmeyi tercih ederler. Ben özel hayatımla değil, göstereceğim performansla konuşulacağımı düşünüyorum. İnançlı bir aileden gelen müslüman bir çocuğum. Lille"de oynarken böyle dedikodular hiç yapılmadı. Lyon gibi büyük bir kulübü gittiğimde, böyle dedikodular ortaya atıldı.”
Teknik Direktör Rijkaard"ın çok büyük bir çalıştırıcı olduğunu ifade eden Galatasaray"ın yeni yıldızı, her iki kanatta oynayabildiğini, ancak santrfor olarak da görev yapabileceğine dikkat çekti.
Keita iki yıl önce Lille"den, Lyon"a 18 milyon euro karşılığında transfer olduğunu da hatırlatarak, “Lille"in bu parayı hak ettiğini düşünüyorum. Galatasaray, beni transfer etmek istediyse, belli özelliklerim onların hoşuna gidiyordur. Yapmam gereken, Galatasaray"a mal olduğum 8.5 milyon euronun karşılığını vermek, yapacağım işle bu maliyeti çıkartmak” ifadelerini kullandı.

Florya sallandı
Lincoln"e iki yıl önce Florya"da taraftarların önünde resmi imza attıran Galatasaray aynı töreni Keita için de düzenledi. Metin Oktay Tesisleri"ne akın eden 500 kişilik taraftar grubu, yıldız oyuncu ve yönetici Haldun Üstünel"e sevgi gösterisinde bulundu. 11 numaralı formasını Yılmaz Gökdel"den teslim alan Keita imza töreninin ardından taraftarların yanına giderken, aşırı ilgi nedeniyle zor anlar yaşadı. Üstünel, başarılı futbolcuya GS Mobile hattı hediye etti.