Akçaova Belediyesi temizlik işçileri, yaklaşık bir ay önce çöp bidonunun kenarında bulduğu bir miktar parayı belediye başkanına teslim etti.

Para bulunduğu yönündeki anonslar üzerine belediye gelen vatandaşlardan, 100 yaşındaki Hatice Alır'ın kızlarının, kaybolan miktarın, tamamı 50 liralık banknotlardan oluşan toplam bin lira olduğunu ifade etmesi üzerine, paranın Alır'a ait olduğu anlaşıldı.

Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, anons üzerine çok sayıda vatandaşın başvuruda bulunduğunu belirterek, "Hiç biri paranın miktarını ve kaç tane banknottan oluştuğunu bilemedi. Son olarak Hatice Alır'ın kızları Habibe Güler (60) ve Fadime Bakar (63) gelip, annelerinin kefen parası olarak sakladığı tamamı 50 liralık banknotlardan oluşan bin lirayı kaybettiklerini söyleyince parayı kendilerine teslim ettik" dedi.

-İşçilere yarım maaş ödül-

İşçilerinin örnek bir davranış sergilediğini söyleyen Belediye Başkanı İsmail Çerçi, "Bu devirde çöpten bulduğu paranın sahibini arayacak kaç kişi var. İşçilerimiz isteseler bunu paylaşabilirler ve kimseye bir şey demezlerdi ama onlar böyle yapmayarak örnek bir davranışa imza attı. Hem kendilerinin hem de belediyemizin itibarını arttırdılar. Bu davranışlarından dolayı üç işçimizi yarımşar maaş ile ödüllendireceğiz" diye konuştu.

Parayı bulan temizlik işçisi 36 yaşındaki Fatih Atıgan da arkadaşları İsmet Rahat ve İbrahim Değirmençay ile çöp toplarken, bidonun altında bir demet banknot gördüğünü, parayı belediye başkanına teslim ettiklerini anlattı.

Hatice Alır'ın kızı Habibe Güler ise hasta annesi vefat ettiğinde ihtiyaç olabileceğini düşünerek, bankada tuttuğu 1000 lirasını eve getirdiğini, evde temizlik yaparken, kızının kağıt çöp diye parayı yanlışlıkla çöpe attığını ifade ederek, "Annemin parası kefen parası olarak ayırdığı her kuruşu helaldir. O yüzden döndü dolaştı geldi. Bulanlardan Allah razı olsun" dedi.

Aile, belediye işçilerine 50'şer lira ödül verdi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

111.20120814112706.jpg

3.20120814112734.jpg

44.20120814112741.jpg

5.20120814112755.jpg