Tatile giderken "Evcil hayvanımı ne yapacağım?" sorusu her hayvan sahibinin aklını kurcalar. İstanbul'daki lüks otel zincirlerinden biri, sadece hayvanları kabul etmekle kalmıyor, odayı onların ihtiyaçlarına göre dekore ediyor.....

Kedi ya da köpek sahipleri için tatile çıkmak büyük sıkıntı yaratır. Birçok otel, prensip gereği içeri kedi-köpek kabul etmez. Bu durumda da evcil hayvan sahipleri, minik dostlarına geçici bir yuva ararlar. Bu durum neredeyse bütün oteller için geçerlidir.
Sabah'ın haberine göre; Akaretler'de bir şube açan lüks otel zinciri W, hayvanseverleri sevindirecek bir uygulama başlattı. Uygulamanın adı 'P.A.W: Pets are Welcome'. Yani evcil hayvan kabul edilir! W Hotel'de konaklarken, kedinizi ya da köpeğinizi evde bırakmak zorunda değilsiniz. Tek yapmanız gereken şey, rezervasyon yaptırırken, sizinle birlikte konaklayacak olan hayvanınızı da belirtmek. Mamasından yatağına hatta oyuncaklarına kadar geri kalan tüm işlerle otel personeli bizzat ilgileniyor.
Otel odası, evcil hayvanınıza göre özel olarak dekore ediliyor. Sizin yatağınızın yanına bir de onun için yatak konuyor.
Mama, tuvalet gibi ihtiyaçları için de otel görevlileri sık sık odaya geliyor.

NELER VAR?
Otele kediniz veya köpeğinizle birlikte gittiğinizde check-in sırasında size çeşitli malzemeler veriliyor.
Temizleme torbası, çeşitli mamalar ve 'Hoşgeldin' mektubu, bunlardan bazıları. Odaya ise üzerinde yatacağı minder dışında, su ve mama kapları ve kedi-köpeğiniz için özel oda servisi kartı konuluyor. Evcil hayvanınızın bir şeye ihtiyacı olursa, kapıya bu kartı asmanız yeterli. Tabii tüm servisler bunlarla da sınırlı değil.
Siz yokken, köpeğinizin dışarıda gezdirilmesini istiyorsanız, danışmaya söylüyorsunuz. Danışma ayrıca sizin için yakınlardaki veterinerlerin ve yürüyüş parklarının adreslerini de ayrıntılı şekilde anlatıyor.
Evcil hayvanınız için özel bir parti vermek isterseniz danışma, evcil hayvanınızın kekini dahi temin ediyor. Ancak oda başına bir evcil hayvandan fazlası kabul edilmiyor.

20 KİLOLUK SINIR
Otele kabul edilen evcil hayvanın 20 kilonun üzerinde olmaması gerekiyor. Kediniz veya köpeğiniz için otele ekstradan 25 dolar ve temizlik ücreti olarak da 100 dolar ödemeniz yeterli. Ancak bu temizlik ücretinin geri alınmadığını da belirtelim. Kedi-köpeğe karşı alerjisi olan müşteriler de unutulmamış. Evcil hayvanıyla konaklayan müşteri odadan ayrıldıktan sonra, oda iyice dezenfekte ediliyor ve 12 saat başka bir müşteriye verilmiyor.
Odadaki tüm aksesuarlar da, bir sonraki müşterinin alerjisi olma ihtimaline karşı, ayrı bir özenle temizleniyor. Odadaki tüm battaniyeler, perdeler, yastıklar kuru temizlemede temizleniyor. Ayrıca evcil hayvan sahipleri, oteldeki ortak kullanma alanlarında dolaşırken, evcil hayvanlarını çantada taşıyacaklarına ve ses ve gürültü çıkarmalarına müsaade etmeyeceklerine dair bir anlaşma imzalıyorlar.

ÜÇ MİSAFİR KONAKLAMIŞ
W İstanbul'da bugüne kadar üç evcil hayvan konaklamış: Kahverengi bir Pomeranian olan Miso, beyaz bir Terrier olan Max ve İran kedisi olan Bam Bam... 20-24 Ocak tarihleri arasında konaklayan Bam Bam'ın sahipleri, önce kedilerini kabul eden bir otel bulamadıklarından dolayı çok üzülmüşler. W İstanbul'daki P.A.W servisini öğrendiklerindeyse çok sevinmişler. Dört gün otelin en lüks süitlerinden birinde konaklayan Bam Bam, adeta otelin maskotu olmuş.

H2