Altı aylık yavru bengal kaplanı kediler tanesi 2500 liradan satışa çıkarıldı.
Didim İlçesinde, İngiliz Angela Stnasfield ile Türk emlakçı Sariye Yücel'in birlikte bakıp besledikleri Bengal türü kediler özellikleriyle görenleri şaşırttı. Anne Bengal kedinin dünyaya getirdiği dört yavrudan üçü tanesi 2500 liradan satışa çıkarıldı.
Bengal kedilerinin çiftleşmesiyle ve bakımıyla ilgili bilgi veren Sariye Yücel, şöyle konuştu: "İlçemize üç yıl önce gelen İngiliz arkadaşımız Angela Didim'e gelirken yanında adı Humphery olan erkek Bengal kedisini getirdi. Bu kedi normal bir Bengal Kaplanı ile normal bir kedinin çiftleşmesinden dünyaya gelen bir hayvan. Angela da bunu Türkiye'ye getirdi. Ardından getirdiğimiz bir başka dişi Bengal kedisi olan Diva ile bunlar çiftleşti. Üç aylık hamilelik döneminden sonra dişi bengal kedisi Diva 5 yavru
doğurdu. Bu yavrulardan biri öldü, diğer 4 yavruya biz baktık."
Şimdi de 9 aylık olan yavruların üçünü satışa çıkardıklarını anlatan Yücel, sözlerine şöyle devam etti: "Satışa çıkardığımız üç yavru da Bengal Kaplanı özelliğini taşıyan erkek bengal kedisi Humphery'e çok benziyor. Bu nedenle bu üç yavruyu tanesi 2500 TL'dan satışa çıkardık."
Sariye Yücel satıştan elde edilecek geliri sokak kedilerinin bakımı için harcayacaklarını söyledi. Bu satışa çıkardıkları kedileri gerçekten kedi sevgisi olan kişilere satacaklarını anlatan Yücel, sözlerine şöyle devam etti: "Zaten yavruların üç tanesi de dişi, aşıları yapılmış, solucanlardan arıtılmış, tuvalet alışkanlığı kazandırılmış, tüm yavruların kaydı TICA'ya (Uluslararası Kediler Derneği America) yapılmıştır. Yavruların diğer evrakları ile birlikte soyağacı evrakları da hazır. Bu anlamda
kedilerin Avrupa'da da satışları serbest."
BENGAL KAPLANINA BENZİYOR
Didim'de yaşayan İngiliz Angela Stansfield ise kedilerin bakımının çok zor olduğunu söylerken "Kedilerin özellikle beslenmesi yönünde sıkıntılarımız oldu, yavrular dünyaya geldiğinde de sıkıntılar yaşadık ama ben kedileri çok seviyorum. Onlara bakacak kişilere kedileri satmayı planlıyoruz. Evimde 7 tane evcil kedinin dışında sokakta yaşayan 20 tane de sokak kedisine bakıyorum" dedi.
Angela Stansfield ayrıca erkek Bengal kedisi Humphery'in dünya genelinde kedilerle ilgili yapılan yarışmalarda birçok birinciliği de olduğunu belirtirken "Görünüşü, duruşu, rengi ve taşıdığı özellikleriyle birçok yarışmada birinci geldi. Humphery yapı itibariyle de Bengal Kaplanına en yakın özelliklere sahip bir hayvan" diye konuştu.