Yıllarca Almanya"da çalışıp eşiyle birlikte emekli olan ve Almanya"da oturma hakkı da olan Ali Yörük, yıllardır çocuğu gibi baktığı mahalledeki kedilerin aç kalmasından endişe ederek Almanya"ya gidemiyor. Emekli olup Aydın"a geldiği günden bu yana, yıllardır emekli maaşını kedilerle birlikte yiyen Ali Yörük, sokaktaki hayvanları adeta gözü gibi bakıyor.
“ADI NANKÖR ÇIKMIŞ AMA ÇOK VEFALILAR”
Emekli olup Türkiye"ye geldikten yaklaşık 10 yıldır kedilerle adeta arkadaş gibi olduğunu ve kedilere yakıştırılan "nankör" sıfatına da katılmadığını belirten Ali Yörük, “Emekli olup Türkiye"ye geldikten bir müddet sonra mahallede yavru bir kedinin aç ve zor durumda olduğunu gördüm. Bunun karnını doyurunca hayvancağız her gün eve yemek istemeye gelmeye başladı. Derken çevredeki kedilerin de karnını doyurmaya başladım. Şimdi mahallede ne kadar kedi varsa, her gün sabah ve akşam yemek saatlerinde bizim sokağa geliyor. Eşimle birlikte emekliyiz. Maaşımızı zor durumdaki kedilerle birlikte yiyoruz” dedi.
Çok sevdiği kedilerin aç kalmasından endişe ettiği için evden ayrılmadığını da belirten Ali Yörük"ün sadece Almanya"daki haklarının kaybolmaması için sadece zorunlu dönemlerde Avrupa"ya gittiği öğrenildi. "Kedi sevgisi, Avrupa sevdasından ağır bastı" diyen Ali Yörük, halinden memnun olduğunu belirtti.