İzmir'in Bornova ilçesinde bir kediyi tekmeleyerek öldürdüğü iddia edilen Su Ürünleri Fakültesi öğrencisi U.G. hakkında, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca yasal işlemlere başlandığı bildirildi.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, fakülteye bu yıl kayıt olan U.G'nin yaptığı ''insanlık dışı davranışı'' tüm öğretim üyeleri, çalışanlar ve öğrenciler olarak kınadıkları belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

''Farklı toplumsal olaylarda olduğu gibi, bu insanlık dışı davranışın neticesinde, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizden gelen yoğun tepkiler üniversitemizin etik ve bilimsel değerleri her zaman öncelikle savunmakta olduğunu göstermektedir. Ege Üniversitesi, bilimsel düşüncenin üretildiği bir eğitim kurumu olmanın yanı sıra farklı alanlarda çok sayıda sosyal sorumluluk projesini oluşturarak hayata geçiren saygın bir kurumdur. İnsan ve hayvan haklarına saygı, üniversitemiz öğrencileriyle paylaşılan temel değerlerdendir. Meydana gelen bu olayla ilgili olarak gerekli hassasiyet gösterilecektir.

Bu kapsamda öğrenci hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca yasal işlemler başlatılmıştır.''