Beyoğlu'nda, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi bir grup, KCK davası kapsamında tutuklu bulunanların serbest bırakılması için eylem yaptı. Basın açıklaması sırasında polis, geniş güvenlik önlemi aldı. Eylem olaysız sona erdi.
“Özgürlük İstiyoruz İnisiyatifi''nin düzenlediği eylem için yaklaşık 150 kişilik grup, Tünel Meydan"da toplandı. Grup, slogan atarak ellerindeki pankartlar ve dövizlerle Galatasaray Lisesi'ne önüne kadar yürüdü. Taksim Meydanı"na kadar yürümek isteyen eylemcilere, güvenlik önlemi alan polis ekipleri izin vermedi.

Grup adına açıklama yapan avukat Eren Keskin, KCK davasının görüleceği 13 Ocak'ın, Kürt sorununun çözümü ve barış süreci için çok önemli bir gün olduğunu söyledi. Keskin, davanın görüleceği günü, BDP"li tutukluların anadilde savunma yaptığı ve tüm tutukluların tahliye edildiği bir gün olarak hatırlamak istediklerini ifade etti.
Eyleme katılan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise KCK davasında Kürt halkının yargılanmak istendiğini iddia etti. Kürtçe'nin dışlandığını ve barışın arka plana atıldığını ileri süren Tuncel, tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Yürüyüş sırasında 'Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir' sloganı atan bir kişiye gruptakiler tepki gösterdi. Araya giren polis, bu kişiyi uzaklaştırmasıyla olay büyümeden önlendi.