Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan aramalarda 'özeleştiri' ve 'not'lar bulundu. Örgüt içerisinde Demokratik Emekçi Kadınlar Birliği (DEKAP) olarak adlandırılan yapılanmanın KESK bünyesinde faaliyet gösteren sendikalardaki Kürt kökenli kadınları PKK/KCK amaçları doğrultusunda örgütlediği ileri sürüldü.

'ANNEM EVİMLE İLGİLENMEMİ İSTİYOR'

KCK Türkiye Alan sorumluları arasında yer alan ve başka bir soruşturmada tutuklanan Nihat O'nun yengesi E.O'nun da gözaltına alınanlar arasında bulunduğu ifade edildi. E.O'nun KCK'ya verdiği öne sürülen özeleştiri raporunda "Annem benim çocuğu ve evi ile ilgilenen bir kadın olmamı istiyor. Bu konu beni çok üzüyor. Yoldaşlarımla dayanışma noktasında eksiklik yaşıyorum. Bir yandan memur olmak bir yandan PKK'lı olmak gerçekten zor. Memurluğumu kaybetmek beni gerçekten kaygılandırıyor" dediği belirlendi.

ÖNDERLİKTEN YARARLANIYORUM

KESK kadın sekreteri C.Ç'nın KCK tarafından verilen talimatlar doğrultusunda KESK ve bağlı sendikaları harekete geçirdiği iddialar arasında. C.Ç'nin notlarında 'Abdullah Öcalan ile çıkan çatışmalarda ölen teröristlere selam gönderdiği' görülüyor. Tüm-Bel-Sen yöneticisi G.E'ye ait "Yapıdaki eğitim çalışmaları beni çok geliştirdi. Zorlandığım dönemlerde önderlikten ve kitaplarından yararlanıyorum" ifadesi de dikkat çekiyor.

'GERİLLAYA SORUMLUYUM'

Geçen yıl KESK yönetiminden taciz iddiaları nedeniyle istifa eden Emirali Ş'nin karısı Ş.Ş de gözaltına alınanlar arasında. Şu notlar Ş.Ş'nin: "Kendimi gerillaya ve çocuklarını oraya gönderenlere karşı hep sorumlu hissettim. Kadın ve kadın sorunlarına hep ilgi duydum ilgilendim. Önderliğe sevgim en çok da bu yüzden."

BUGÜN GAZETESİ