İkinci KCK davasında yoklamadan sonra sanıklar adına talepler dile getiriliyor. Söz alan sanıklardan Doğan Erbaş, müvekkili olan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ile görüşmelerinin suç olarak gösterildiğini savundu. Erbaş, bu nedenle Öcalan'ın ifadesinin alınması gerektiğini ileri sürdü.

Duruşmada, Mahkeme Başkanı'nın iddianamenin kabulü kararını okuyacağı sırada avukat Ercan Kanar, söz almak istedi. Mahkeme Başkanı ise söz hakkı vermedi. Başkan ile avukatlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Daha sonra söz verilen bir avukat, talepleri olacağını bu konuda bir karar verilmesini istedi.

Söz alan sanıklardan Doğan Erbaş, bu davanın hukukun yerle bir edildiği bir dava olduğunu savundu. Erbaş, hukuk fakültesinde okutulması gereken bu davanın bir defada en fazla avukatın tutuklandığı olay olarak dünya hukuk tarihine geçtiğini ileri sürdü.

Bu davanın siyasi bir dava olduğunu savunan Erbaş, Kürt sorunu ile bağlantılı olarak ele alınması gerektiğini iddia etti.

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın avukatı olduklarını hatırlatan Erbaş, Öcalan ile görüşmenin suç olarak gösterildiğini belirtti. Erbaş, Öcalan ile yapılan tüm görüşmelerin yetkililerin izni ile yapıldığını söyledi. Görüşmelerin eylemlerle ilişkilendirilmesinin hukuk garabeti olduğunu savunan Erbaş, "Böyle iddialar varsa müvekkilimiz Öcalan'ın ifadesi alınması şarttır." dedi.

13 yıldır Öcalan ile yaptığı görüşmelerin devletin kontrolü altında olduğunu ifade eden Erbaş, İmralı'da başka cezaevlerinde olmayan izin süreci olduğunu da kaydetti.

TELEFONLA FOTOĞRAF ÇEKEN AVUKATI BAŞKAN UYARDI

Duruşmada yoklama yapıldığı sırada fotoğraf çeken bir avukatı fark eden Mahkeme Başkanı, avukatın dışarı alınmasını istedi. Ancak diğer avukatlar, fotoğraf çeken avukatın yabancı heyetten olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı'nın, salonda fotoğraf çekmenin yasak olduğunu hatırlatması üzerine, avukatlar gerekli uyarıyı yapacaklarını söyledi.

Yoklama sırasında ismini söyleyen bir avukat, tutuklu sanıkların çevresinde bulunan jandarmaların kaldırılmasını istedi. Ancak Mahkeme Başkanı, "Kaldıramayız avukat bey, devam edelim." dedi.

Yoklamanın tamamlanmasının ardından avukatlar, yurt dışından gelen meslektaşlarının da bulunduğunu ve bunların da kayda geçmesini istedi. Mahkeme başkanı önce kayda geçemeyeceklerini söyledi. Ancak daha sonra sanık avukatlarından biri liste yapılan yabancı avukatların ismini ve hangi ülkeden olduğunu okudu.