Fenerbahçe'de disiplinsiz hareketleriyle uzun süredir gündemi meşgul eden Kazım ve Önder Turacı'nın cezaları belli oldu. Sarı-lacivertli yönetim dün akşamki toplantısında iki oyuncunun kadro dışı bırakılmasına karar verdi. Yeni sezonun ikinci yarı hazırlıkları için Can Bartu Tesisleri'ne gelen iki futbolcuya yönetimin aldığı bu karar bildirildi. Bugünden itibaren kendilerine tahsis edilecek antrenör yönetiminde Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde çalışacakları belirtilen Kazım ve Önder'in 14-21 Ocak tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek kamp çalışmalarına katılıp katılmayacakları ise daha sonra belli olacak.
Devre arasında gönderilecek futbolcular arasında yer alan Kazım ve Önder'in, teknik direktör Daum'un 'İkisine de ihtiyacım var' raporuyla takımda kalmasına karar verilmişti. Sakatlığı nedeniyle dinlenmesi gerekirken gece dışarı çıkıp alkollü geldiği evinde elinden sakatlanan Önder, operasyon geçirip takımdan uzak kalmıştı. Beşiktaş maçındaki disiplinsiz davranışları, özel yaşantısı ve bahis skandalında adı geçen Kazım da yönetimin tepkisini çekmişti. Genç futbolcu, geç saatlere kadar eğlendiği gecenin ardından sabah idmana gelişte trafik kazası geçirip ameliyat masasına yatmış, sarı-lacivertli formadan uzak kalmıştı.

Roberto Carlos 6 bin taraftarın önünde imza attı

F.Bahçe'den Brezilya'nın Corinthians takımına transfer olan Roberto Carlos, 6 bin taraftar önünde yeni formasıyla basına tanıtıldı. Corinthians'ın maçlarını oynadığı Parque Sao Jorge Stadı'nda düzenlenen törenle 2 yıllık sözleşme imzalayan Carlos, Brezilya Ligi'ne 16 yıl aradan sonra dönmenin heyecanını yaşadığını söyledi. Efsane futbolcu imza töreninde, “36 yaşındayım ama motivasyonum 22 yaşındaki biri gibi. Yaşlı değil, tecrübeli biriyim. Futbolda yaşın sorun olmadığını gösteriyorum” ifadelerini kullandı. Corintians Kulübü'nün 100. yılı olması sebebiyle önemli bir dönemde geldiğini kaydeden Brezilyalı futbolcu, “Hedefim Libertadores Kupası'nı kazanmak. Benim için Real Madrid ile kazandığım Şampiyonlar Ligi kupasından daha önemli bir şey. Kariyerimde eksik olan bir kupa” dedi. Futbolu Corinthians'ta bırakacağını söyleyen Carlos, daha sonra Real Madrid'te görev almak istediğini dile getirdi./yeni şafak