Gözaltına alınan Dayhan´ın oğlu M.R.D.´nin , babasını öldürmesi için Şimşek´i kiralık katil olarak tuttuğu, cinayetin ardından kendisinden sürekli para istemesi nedeniyle öldürüp toprağa gömdüğü ileri sürüldü. Zanlı M.R.D.´nin suçlamayı kabul etmediği, gözaltındaki Şimşek´in üç arkadaşının da sorgularının sürdüğü kaydedildi.

Tel çit imalatı ve çiftçilikle uğraşan 75 yaşındaki Şükrü D., 2007 yılı Mart ayında, Balçova İlçesi´nde uğradığı tabancalı saldırıda yaşamını yitirdi. Harekete geçen polis, D.´nin, aile ve iş yaşamını mercek altına aldı.

Araştırmada, D.´nin yanında çalışan, ``yağma ve hırsızlık'' suçundan sabıkalı Mehmet Şimşek´in (32), kayıp olduğu saptandı. Tüm aramalara rağmen bulunamayan Şimşek´in akrabalarının ifadesine başvuruldu. İfadelerde, Şimşek´in, Şükrü D.´yi kendisinin öldürdüğünü yakınlarına anlattığının belirlenmesi üzerine hakkında mahkemece arama kararı çıkartıldı.

2008 yılı Ağustos ayından beri kayıp olarak aranan Şimşek´in, izine bir türlü ulaşılamadı. Olayı aydınlatmak için titizlikle soruşturmayı sürdüren polis, D.´nin oğlu M.R.D. (44) ve Şimşek´in arkadaşları M.Ü., M.A. ve M.T.´nin, telefon görüşmelerinde bazı ayrıntılara ulaştı.

Görüşmelerde, Şimşek´in ve arkadaşlarının, M.R.D.´den para sızdırmaya çalıştıkları saptandı.

KAZDIRDIĞI KUYUYA GÖMDÜ

Harekete geçen polis, M.R.D. ile birlikte Şimşek´in üç arkadaşını, gözaltına aldı. Zanlılardan, babasıyla aynı işi yapan M.R.D., sorgusunda, Şimşek´i öldürdüğünü itiraf etti. Zanlı M.R.D., ifadesinde, ``Benden sürekli para istiyordu. Beni öldürmesinden korktuğum için de 2 ayda 250´şer bin TL para verdim. En son İnciraltı mevkisinde bir milyon 400 bin TL´ye bir arsa sattığımı duyunca tehditlerini arttırdı. Yine para isteyince, Manisa´nın Turgutlu İlçesi´ndeki bağ evine çağırdım.

Bu sırada foseptik kuyusu kazılacağını söyleyip yardım istedim. O kuyuyu kazarken bana, `Ben senin babanı öldürdüm' dedi. Aramızda çıkan tartışmada, üzerime kürekle yürüyünce tabancayla iki el ateş ettim. Öldüğünü farkedince kazdığı kuyuya gömdüm'' diyerek itirafta bulundu. Gözaltındaki diğer üç zanlı ise, M.R.D.´nin, babasını öldürmesi için Şimşek´i kiralık olarak tuttuğu yönünde duyumlar aldıklarını polise bildirdi. M.R.D.´nin bu iddiayı kabul etmediği bildirildi.

CESEDİ GÖMÜLÜ BULUNDU

M.R.D.´nin ifadesi doğrultusunda, Manisa´nın Turgutlu İlçesi Derbent Beldesi´ndeki bağ evinde yapılan kazıda, Şimşek´in toprağa gömülü cesedi bulundu. 2007 yılı Ağustos ayında M.R.D. tarafından öldürülen Şimşek´in cesedinin çürüdüğü belirlenirken, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu´na kaldırıldı.

SORGULARI SÜRÜYOR

İzmir Emniyeti Cinayet Büro Amirliği´nde sorguları süren zanlılardan, M.R.D.´nin, ``adam öldürme, su¦§[1]u gizleme, cinayete azmettirme iddiası'', M.¦([1]., M.A. ve M.T.´nin ise ``su¦§[1]u gizleme ve para sızdırma'' suçlamalarıyla adliyeye sevkedilecekleri bildirildi. Cinayetin miras yüzünden işlendiği önesürüldü.- DHA