Mardin'in Dargeçit İlçesi'ne bağlı Bağözü Köyü'nde yapılan ve 4 kişiye ait kafatası ve kemiklerin bulunduğu bölgede sürdürülen kazılarında, bugün de kafatası ve kemikler bulundu. Kemiklerin güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölen ve bölgeye gömülen PKK'lılara ait olduğu iddia edildi.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde, Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatıyla, 1995 yılından bu yana kayıp oldukları iddia edilen 6 kişinin bulunması çalışmaları kapsamında bugün dördüncü kez kez kazı yapıldı. Daha önce 4 kişiye ait kafatası ve kemiklerin bulunduğu bölgede, bugünkü kazılar, köy dışındaki boş alanda yapıldı. Bugün de bölgede yeni kafatası ve kemikler ile elbise parçaları bulundu. Bulunan kemiklerin kayıp köylülere ait olmadığı ve 1994 yılında güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölen ve bölgeye gömülen PKK'lılara ait olduğu iddia edildi.

Kazı bölgesinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, görevlilerin dışında hiç kimsenin girmesine izin verilmedi. Kemiklerin bulunması üzerine kazı yerinde bulunan bir Adli Tıp Uzmanın yetersiz olacağı belirtilerek, Mardin'den yeni uzmanların bölgeye gelmesi talep edildi. Bulunan kafatası ve kemiklerin 4 kişiye ait olduğu iddia edilirken, kesin sayının yapılacak incelemeden sonra netleşeceği bildirildi.