Beni de öldürmek isterken arbede çıktı. Onu da kazayla vurarak öldürdüm" dedi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 2 Haziran 2009"da ailesinden 8 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Murat Yüksel (38) ile öldürülen Nalan Yüksel"in boşandığı eşi müşteki Celal Kopar, maktul Ela Gül Yüksel"in kardeşleri müşteki Selma Doğan (32) ve Fatma Uysal (28) hazır bulundu.Murat Yüksel, savunmasında, öldürülenlerden kardeşi Ali Yüksel"in akıl sağlığının bozuk olduğunu söyledi.

Murat Yüksel, ailesinden 7 kişiyi öldüren Ali Yüksel"in kendisini de vurmak istediği sırada silahın tutukluk yaptığını ve aralarında arbede çıktığını, bu sırada da kazayla vurularak öldüğünü söyledi.

OLAY ÖNCESİ

Murat Yüksel, 2001"de Ali Yüksel"in kaçırarak Ela Gül Yüksel ile evlendiğini, bu olay nedeniyle kendisinin ailesiyle dargın olduğunu ve görüşmediğini belirterek, şöyle devam etti.

"Ben de 2001 yılı kasım ayında evlendim. Ali, ruh sağlığı hastanesinde tedavi gördü. Ruh sağlığı yerinde değildi. 2007 yılında da kirada oturduğu evi ve ev sahibinin evini yakarak mahkemelik oldu. Yine hastaneye yatırdık. Eşi Ela Gül kendisini terk etti. Hastaneden çıktıktan sonra kalacak yeri olmadığı için ben iş verdim ve ev kiraladım. Eşi ile de barışmasını sağladım. Ancak eşi ile hiç görüşmedim.".

Ali Yüksel"in, 2008"de Nalan ve çocukları Arif ve Halil İbrahim Yüksel"i dövdüğünü, bıçak tehdidiyle evden kovduğunu söyleyen Murat Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü.

"Kardeşim Nalan bana geldi. 2001 yılından beri ilk kez o zaman gördüm. Ali hakkında şikayette bulunacağını söyledi. Ali"nin ertelenen başka cezaları olduğu ve şikayet olursa bunları da yatacağı için, vazgeçirmek istedim. Kararlı olduğunu görünce Ali"yi aradım. Bana "Sen de mi onun tarafını tutuyorsun" dedi. Ali"nin bana husumeti bu nedenledir. Ali"yi Sağlık Müdürlüğü kanalıyla hastaneye yatırmak için ilk kez o zaman anne ve babamla görüştüm. Nalan"ı da diğer kız kardeşime bıraktım.Olaydan 3 gün önce yeğenim Arif bana gelip, dayısı Ali ile bilgisayar ve internet kullanımı nedeniyle tartıştığını, başının belaya gireceğini söyledi. Yatıştırıp, 70 TL verdim ve ruh sağlığı hastanesinde yatan teyzesine vermesini söyledim. Arif olayın olduğu pazartesi günü saat 14.00 gibi yine geldi. Evdeki internet bağlantısını kotalıya çevireceğini söyledi. Teskin edip gönderdim."

OLAY AKŞAMI

Aynı gün akşamı, kendisine ait diğer SIM kartını cep telefonuna taktıktan sonra Nalan Yüksel"in boşandığı kocası Celal Kopar"ın kendisini aradığını ve çocukları Arif ile Halil İbrahim"e ulaşamadığını söylediğini belirten sanık Murat Yüksel, şöyle devam etti.

"Kendisiyle konuştuğumda "duymuyorlardır" dedim. Bu sırada Ali"nin bana attığı SMS"ler geldi. "Yeğenlerini kestim, seni ve oğlunu da öldüreceğim" yazıyordu. Celal"in de söylediklerini düşününce içime kuşku düştü. Yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki babamın evine gittim. Eve girdiğimde Ali başıma silahı dayayıp mutfağa götürdü. Bana önce annemi, sonra yeğenlerim Arif, Vedat ve Halil İbrahim"i, onların cesedini gösterip anneleri Nalan"ı, en son da babamı öldürdüğünü söyledi. Beni de öldürmek istediği sırada silahı tutukluk yaptı. Silaha sarıldım ve aramızda arbede çıktı. Bu sırada Ali vuruldu ve hayatını kaybetti.

Silahı da alıp evime gittim. O anki ruh haliyle 2 mektup yazdım. Birisi Cumhuriyet Savcılığına, birisi karıma hitaben. Cinayetleri ben işlemedim. Ailem ile mal paylaşımı ihtilafım yok. Zaten kendileriyle görüşmezdim."

Mahkeme başkanının, pantolonunda kan izleri bulunduğunu söylemesi üzerine, "Olayın ardından annem dışındakilerin ölüp ölmediklerini kontrol ettim. Bu sırada bulaşmış olabilir" dedi.

Müşteki Celal Kopar ise Murat Yüksel"in yalan söylediğini belirterek, "Ben kendisini 23.45"te aradım. Bana çocukların düğünde olduğunu söyledi. Ali Kayseri"deki otobüsünü satarak, 300 bin TL"yi benim yanımda Murat"a vermişti. Ali, "Abi ben hastayım, beni açıkta bırakmayın" demişti. Sanık, Nalan"ın 100 bin TL kredi çekmesi için benim kefil olmamı istedi. Kabul etmedim" diye konuştu.

Öldürülen Ela Gül Yüksel"in kardeşleri müştekiler Selma Doğan ve Fatma Uysal da sanığın yalan söylediğini belirterek, Ali Yüksel"in cep telefonu hattının 2 gün önceden beri sanıkta olduğunu, iddia ettiği mesajları da kendisinin çekmiş olabileceğini söylediler.

Mahkeme başkanı, polisin el koyduğu ve mesajların bulunduğu cep telefonunun incelenmesini, aramaların ve mesajların belirlenmesini, mesajların çekildiği baz istasyonu kayıtlarının alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Murat Yüksel, Huzurevleri Mahallesi 142. Sokak"taki apartmanın 11. katındaki dairede, kardeşi ebe hemşire Nalan Yüksel (40), babası İbrahim (64) ve annesi Günay Yüksel (62), yeğenleri 6 yaşındaki Vedat Yüksel, lise öğrencisi Halil İbrahim Kopar (17) ve ÖSS"ye hazırlanan Arif Kopar (19), kardeşi Ali Yüksel (33) ile onun eşi Ela Gül Yüksel"i (29) öldürdüğü iddiasıyla yargılanıyor.