ABD’de bir yarış pilotunun saatte 210 kilometre hızla gittiği sırada attığı taklalar, saniye saniye aracın içindeki kameralara yansıdı. Pilot, hurdaya dönen aracından sağ çıktı.

Kaza, California eyaletindeki Willow Springs Uluslararası Motor Sporları Parkı’nda geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Pilot Peter Tryce, 1960’larda hayli popüler olan İngiliz yapımı AC Cobra yarış otomobiliyle piste çıktı. Hız denemeleri yapan diğer araçları teker teker geride bırakan Tryce, pistin en hızlı bölümünü tamamlayıp frene bastığı sırada AC Cobra’nın direksiyon hakimiyetini kaybetti. Üstü açık araç, 150 metre boyunca defalarca takla attı. Asfaltta 60 metrelik derin bir kesik oluştu. Otomobilin içindeki kamera bütün olanları kaydetti. Tryce, sol bacağından hafif yaralandı.

Görüntüleri yayınlayan yarışçı, “Pistin en hızlı noktasını tamamlayıp fren yapmaya başladığımda süspansiyonda ya da direksiyondan bir şeyler kırıldı. Taklalar atarken dua etmeye başladım. Tanrıya şükür şu an hayattayım” dedi. Tyrce, AC Cobra meraklıları için hurdaya dönen aracı satışa çıkardığını söyledi 

bugun.com