ADANA"da arkadaşlarıyla alışveriş merkezine giderken bisikletli dede ile torununa çarparak ölümlerine neden olduğu iddia edilen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencisi 19 yaşındaki Cem Bahçeci hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Üniversiteli genç, “Hava kirliliği yüzünden bisikletliyi fark edemedim” diye kendini savundu.
ODTÜ"nün KKTC"deki kampusunda Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde eğitim gören Cem Bahçeci, 01 FB 392 plakalı otomobiliyle, 11 Aralık 2008"de, birbiriyle akraba olan arkadaşları Çiğdem Damla Abdulazizoğlu, Özüncan Abdulazizoğlu ve Özgecan Abdulazizoğlu ile akşam saatlerinde alışveriş merkezine giderken, Kıyıboyu Caddesi"nde 56 yaşındaki Süleyman Sağlam"ın kullandığı bisiklete çarptı. Kazada, Sağlam ile bisikletin arka sepet kısmında oturan torunu 9 yaşındaki Neslihan İnan yaşamını yitirdi. Tutuklanan ODTÜ"lü öğrenci Bahçeci hakkındaki soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırlayıp Adana 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde "Bilinçli taksirle 2 kişinin ölümüne neden olmak" suçundan dava açtı. Savcı, iddianamesinde, dede ile torununun ölümüne ODTÜ"lü Bahçeci"nin 42 mg/dl alkollü olması, dikkatsiz ve süratli araç kullanmasının neden olduğunu belirtti.
Önümüzdeki ay 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanacak olan Bahçeci, nöbetçi mahkemede, 40-50 kilometre hızla gittiğini belirterek, “Sağ şeritte gidiyordum. Sol tarafımda ise bir minibüs seyrediyordu. Hava kirliliği nedeniyle sis vardı ve görüş açık değildi. Minibüsün önünden karşıdan karşıya geçmek isteyen bisikletli aniden aracımın sol tarafına çıktı. Fren yaptığım halde çarpmaya engel olamadım. Bisikletin ışığı yoktu. Bisikleti görebilecek başka bir işareti de yoktu. Kazaya büyük ölçüde hava kirliliği neden oldu. Çok üzgünüm” dedi.

MİLLİYET