Kazanmaya oynayacağız
Metalist karşılaşmasının son idmanı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü, ilk maçtaki 1-0'lık skorun avantaj olduğunu ancak bunun turu garanti etmediğini, rakibin gücünün farkında olduklarını belirtti. Metalist'in amacının gol atmak olmasının kendilerine avantaj sağlayacağını dile getiren genç teknik adam, 'Rakibimiz defansif futbolu iyi oynayan ve kontratağa iyi çıkan bir ekip. Atacağımız bir gol bizi çok rahatlatacak' dedi.


DEZAVANTAJLARI VAR


Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, gol yememeyi ve galip gelmeyi amaçlayan bir anlayışla sahada olacaklarını söyledi. Sağlam, Metalist Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, ilk maçta 1-0 kazanıp avantaj elde ettikleri iyi bir ekiple karşı karşıya geleceklerini belirterek, “1-0'lık sonuç avantaj gibi gözükse de turu garantileyecek bir skorun olmadığını biliyoruz. Rakibin amacının gol atmak olması maçı bizim için kolaylaştıracak unsurlardan biri olarak ön plana çıkacak” diye konuştu. Rakibin defansif futbolu iyi oynadığını ve kontratağa iyi çıktığını vurgulayan Sağlam, gol atmak zorunda oldukları için bu durumun rakibe dezavantaj sağlayabileceğini ileri sürdü.


TUR İNANCIMIZ TAM


“Gol yememek bizim için ne kadar önemliyse, atacağımız bir golün bizi ne kadar rahatlatacağı bir gerçek. Bu nedenle hem defansif tedbirlerimizi alıp, hem de ofansta üretken olmaya çalışacağız” diyen genç çalıştırıcı, Metalist ile ilgili bir soru üzerine “Etkili oyunculara sahipler. Bir takımın Dinamo Kiev'i deplasmanda yenmesi, Shaktar Donetsk ile 2-2 berabere kalması önemli” cevabını verdi. Amaçlarının güzel bir maç izlettirmek olduğunu kaydeden Sağlam, “Hem stada gelenlere, hem de televizyon başındaki izleyicilere güzel bir futbol izlettirmek istiyoruz. İyi bir sonuçla gruplara kalacağımıza canı gönülden inanıyoruz” diye konuştu.


BİR ADIM ÖNDEYİZ


Sağlam, oyun anlayışı ve tek forvet çıkıp çıkmayacakları sorusunu ise “Oynadığımız oyunların hiçbiri tek forvet olmadı. Kağıt üzerinde değerlendirme öyle olabilir. Holosko'nun yanı sıra Delgado'yu da birlikte oynattık. Ben bunu bu şekilde nitelendirmiyorum. Bir avantajımız var. Gol yememek önemli. Ama 90 dakikanın da sadece gol yememek üzerine kurulu bir anlayışla bitmeyeceğini biliyoruz” şeklinde yanıtladı. Beşiktaş Teknik Direktörü, sözlerini şöyle tamamladı: “Futbol enteresan bir oyun. Rakamlarla sonuçları belirleyemiyorsunuz. Şans ortada gibi gözükse de ilk maçtaki avantajımız bizi biraz daha ön plana çıkarıyor. Bunu iyi değerlendirmeliyiz.”

Beşiktaş metal eritecek


UEFA Kupası'nda grup mücadelesinde yer alma mücadelesi veren Beşiktaş, bu gece saat 20.00'de Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımı ile karşılaşıyor. İnönü Stadı'nda oynadığı ilk maçı 1-0'lık skorla kazanan siyah-beyazlılara tur için beraberlik veya 2-1 ve üzerindeki gollü tek farklı yenilgiler yetecek. Metalist Stadı'nda oynanacak ve Polonyalı hakem Jacek Granat'ın yöneteceği mücadeleyi Show TV naklen yayınlayacak. Beşiktaş'ta sağ omuzundaki zedelenme nedeniyle önceki gün yapılan idmana katılmayan Rüştü ile sakatlığı tam olarak geçmeyen Sivok'un da Ukrayna'ya götürülürken durumları bugünkü maç öncesi belli olacak. Oynama şansı az olan Rüştü'nün yerine kaleyi Hakan koruyacak. Genç kaleci geçen yılki Liverpool maçından beri ilk kez bir Avrupa maçında oynayacak. Sivok'un oynamaması halinde ise yerine Gökhan Zan'ın görev yapacak.

Metalist Kharkiv'in 29 bin kişilik stadında seyirci avantajıyla oynayacağını belirten Sağlam, 1-0'lık skor büyük avantaj olmasa da bunu iyi değerlendirmeye çalışacaklarını söyledi. Zor bir maç oynayacaklarını belirten genç çalıştırıcı, “Rakibin tahlikeli oyuncularına karşı önlem alacağız. Zorlu maçı lehimize çevirerek camiamıza bayram hediyesi vermek istiyoruz” dedi.