Bordeaux Teknik Direktörü Laurent Blanc, UEFA Kupası 3. tur rövanşında Galatasaray ile yapacakları karşılaşmaya, turu geçmek için çıkacaklarını söyledi.

Blanc, kaleci Ulrich Rame ile birlikte Ali Sami Yen Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray maçıyla ilgili açıklamada bulundu. Fransız teknik adam, önce Galatasaray'da yaşanan teknik direktör değişikliğine değinerek, ''Ben işinden edilen bir teknik direktör gördüğüm zaman hep üzülürüm. Biz karşımızdaki teknik direktöre göre oynayan bir takım değiliz. İlk maçta Skibbe'nin sorunları olduğunu zaten biliyorduk. Kendisi için üzgünüz, ama bu bizim tutumumuzu değiştirmeyecek'' dedi.

Fransa Ligi'ni daha fazla önemsediğine dair daha önce yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine Blanc, şunları kaydetti:

''Görüşüm aynı. Kendinize her sezon bir önem sıralaması yaparsınız önünüzdeki hedefler hakkında. Bu, diğer yollarda da maçı bırakırsınız anlamına gelmez. Başka hedeflerimiz olsa da biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. UEFA Kupası maçı bizim için önemli. Bu maçta da oyunu bırakmaya hakkımız yok. Dolayısıyla, biz turu geçmek için sahaya çıkacağız. Daha sonra bakacağız sonucuna. Diğer yandan, ligde iyi bir yerde olmak bizim için tabii ki önemli. Finansal olarak da bu maçların bizim için büyük önemi var. Ayrıca, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz.''

UEFA Kupası finalinin İstanbul'da yapılacak olmasının Galatasaray için motive edici bir unsur olduğunu vurgulayan Blanc, ''Bu, Galatasaray'ın arzusunu arttırıyor, ama biz de UEFA Kupası'nda oynamanın vermiş olduğu sorumlulukları yerine getirmek zorundayız. Biz elimizden geleni yapacağız ve sonucunu göreceğiz'' şeklinde konuştu.

-''KAZANMAYA İHTİYACIMIZ VAR''-

İki takım arasındaki ilk maçın berabere bittiği hatırlatılarak yöneltilen bir soruyu, Blanc şöyle cevaplandırdı:

''Tabii ki bir takım için deplasmanda golsüz elde edilen beraberliğin mutlaka avantajı vardır. Biz evimizdeki maça kazanmak için çıktık, ama yapamadık. 4 maçtır kazanamıyoruz. Kazanmaya ihtiyacımız var. Dolayısıyla kazanmamız gerektiğinin bilinciyle sahaya çıkacağız.''

-''EN ÖNEMLİ ŞEY GOL YEMEMEK OLACAK''-

Blanc, bu karşılaşmada da, ilk maçtakine benzer bir mantıkla oynayacaklarını anlatarak, ''Bordeaux'da en önemli şey gol yememekti. Bu maçta da en önemli şey gol yememek olacak. Galatasaray'ın hücum hattını düşündüğümüz zaman, onlara karşı çok düşünmenin değil, doğrudan harekete geçmenin faydalı olabileceğini gözlemliyoruz. Galatasaray çok iyi oyunculara sahip, son derece iyi sonuçlar olabilecek, her an oyunu değiştirebilecek bir takım görüntüsü çiziyor. Dolayısıyla, bunu dikkate alarak oynamak gerekecek'' değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'da, sakatlıkları nedeniyle Servet ve Emre Güngör'ün oynayamayacakları hatırlatılan Blanc, ''Servet, uzun zamandır tanıdığımız bir futbolcu. Bordeaux'da oynadığı maçta son derece iyiydi, ancak hocanın onların yerine kimleri oynatacağını bilemiyoruz. Onların yerine çıkartacağı oyuncular daha da iyi olabilir. Galatasaray, evimizde çok güçlü bir defans kurgusuyla karşımıza çıktı. 6 kişiyle son derece güçlü bir defans yaptı, ama bu maçta 0-0'lık bir skorun üstüne yatma şansları yok. Mutlaka gol atmak zorundalar'' ifadesini kullandı.

-''GOURCUFF'U DİNLENDİRİYORUZ''-

Laurent Blanc, etkili oyuncuları Yoann Gourcuff'u, dinlendirdikleri için maç kadrosuna almadıklarını söyledi.

Gourcuff'un sezon başından beri çok maçta görev aldığını ve bu nedenle yorulduğunu anlatan Blanc, ''Belli bir noktada kendisini dinlendirme ihtiyacı hissettik. Tabii bu kolay bir karar değil, ama bu kararı vermek zorundaydık'' dedi.

-RAME: ''HAZIRIM''-

Bordeaux kalecisi Ulrich Rame ise sakatlığının düzeldiğini ve yarınki karşılaşmada oynayabileceğini söyledi.Rame, sakatlığı konusunda, ''Kadroda olmamın sebebi hazır olmam. Ağrılarım yok, antrenman yapabiliyorum'' dedi.

Galatasaray taraftarıyla ilgili bir soruya da Rame, ''Taraftarın çok ateşli olduğu kulüp ve ülkelerde oynadım. Taraftarı arkasında hissederek oynamak, takımlar için avantajlıdır. Biz de böyle bir takıma karşı oynayacağız'' cevabını verdi.

Bu arada, bu karşılaşmayı 51 Bordeaux taraftarının izleyeceği bildirildi.

-BORDEAUX HAZIR-

UEFA Kupası 3. tur rövanşında yarın Galatasaray ile karşılaşacak olan Fransa'nın Bordeaux takımı, hazırlıklarını tamamladı.

Ali Sami Yen Stadı'nda, teknik direktör Blanc yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcular kondisyon ve ardından dar alanda pas çalıştı. Yağmur altındaki antrenman, dar alanda çift kale maçla sona erdi.