A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için Hırvatistan ile yapacakları play-off mücadelesine hazır olduklarını belirterek "Oyuncularımız bu zorlu görevi başarmak adına çok kararlı ve istekli" ifadesini kullandı. Hollandalı teknik adam, milli takımın kamp yaptığı Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında bugünkü maçla ilgili soruları cevapladı. Takımındaki her oyuncunun maçın öneminin farkında olduğunu belirten Guus Hiddink, şunları kaydetti: "Futbolcularım bir an önce maçın başlamasını istiyorlar. Tabii ki grupta birinciliği hedefliyorduk. Ama eğer bu başarılamazsa ikinci olmak da bir diğer hedefti.

Milli takımımız bunu başardı. Oyuncularımız şu anda maçı oynamaya hazır durumdalar. Takım toplantılarında gördüğüm kadarıyla oyuncularımız çok kararlı ve istekli bu zorlu görevi başarmak adına. Eğer gelecek yıl düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na giderlerse bu onlar için çok büyük bir ödül olacak."

Onlara zorluk yaşatacağımız kesin

2008'e göre iki takım arasındaki farklılıkların ne olduğu ve Hırvatistan'ın favori gösterilmesiyle ilgili soruya Hiddink şu yanıtı verdi: "2008'deki maç çok heyecanlıydı, beklenmedik şekilde gelişti. Ama baktığımızda kalite düzeyi çok yüksek bir maç değildi. Kadrolar farklıydı. Orada oynamış futbolcuların bir kısmı kadroda ama takımlarda değişimler olabiliyor. Şu anda Türkiye yenilenmiş durumda. 2008'e göre daha genç bir kadromuz var. Hırvatistan da bu oyuncularının bir kısmını kadrosunda tutuyor. Bahsettiğiniz favori meselesine gelince, geçmişte çok iyi sonuçlar elde ettiler. Ancak takımımla ilgili gördüğüm, çok enerji ve istekli oldukları. Belki onlar favori gösteriliyor olabilir ama bizim de onlara çok zor bir akşam yaşatacağımız kesin."

Futbolcularla çok vakit geçiremiyoruz

Milli Takım'da 9 futbolcunun sarı kart sınırında olduğunu ve rövanş maçı öncesi bir sıkıntı yaşamak istemediklerini kaydeden Hiddink şunları söyledi: "Maç günü teknik direktörün etkisinin çok fazla abartılmaması gerek. Milli takım çalıştıran hocaların futbolcularla çok fazla vakit geçiremediğini biliyorsunuz. Büyük turnuvalar öncesinde önemli olan 5-6 hafta vakit geçirebilmek. Oyun stratejisiyle ilgili olarak bakarsak maç içerisinde kontrol etmemiz gereken, maç içinde duygusal patlamaların yaşanmaması. Taktiksel ve stratejik manada yapacaklarımızı kontrollü şekilde sahaya yansıtmalıyız. Bunun iki maçlık seri olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Duygusal davranırsak bu sarı kart görmeyle sonuçlanabilir. Takıma zararı olabilir."

Mourinho yanlış yönlendirmez

Hiddink, Hırvatistan maçları için belirlenen kadroya almadığı Nuri Şahin'in, sakatlık sürecinin ardından, mevcut kadroya çağırdığı oyuncularla aynı düzeyde olamayacağını ifade etti. Nuri'nin geçen hafta İspanya Ligi'nde forma şansı bulduğu hatırlatılarak, çağrılmayışında Real Madrid Teknik Direktörü Mourinho'nun kendilerine yanlış bilgi verdiğine inanıp inanmadığı sorulan Hiddink, şu ifadeleri kullandı: "Neden bizi yanlış yönlendirsin ki. Nisan ayında ameliyat edilen bir oyuncudan bahsediyoruz. İki üç gün önce telefonda konuştum, fizik ve mental olarak nasıl olduğunu sordum kendisine. Skoru önceden belirlenmiş maçta 20 dakika oynayan bir futbolcunun aramızdaki futbolcularla birlikte aynı seviyede olması düşünülemezdi tabii ki."

En önemli hedefimiz gol yememek

Hırvatistan'a karşı önlem almayı düşündüğü futbolcularla ilgili soru üzerine, ilk hedeflerinin gol yememek olduğunu belirterek yanıt veren Hiddink, "Hırvatistan'ın deneyimli oyuncuları var. Gol atan, asist yapabilen iyi oyuncuları var. En önemli hedeflerimizden birisi gol yememek. Bunun için de en önemli yapılacak şey pas alışverişini kesebilmek. Bu noktada önlemlerimizi alacağız" diye konuştu. Milli takımın forveti Burak Yılmaz'ın, 2012 Avrupa Şampiyonası'nda olması gereken futbolculardan birisi olduğunu kaydeden Hiddink, "Yaptığımız konuşmalarda kendisine İngilizcesini geliştirmesini söyledim. Gelişimiyle ilgili tavsiyelerde bulunuyorum.

Avrupa Şampiyonası'nda olmayı hak eden oyunculardan olduğunu düşünüyorum" dedi.

Rövanşta cezalı duruma düşmeyelim

A Milli Futbol Takımı'nın bugün Hırvatistan ile yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turu ilk maçı öncesi Ay-Yıldızlı ekipte tam 9 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Aday kadroda yer alan 9 futbolcu, bugünkü maçta sarı kart görürse, Zagreb'deki önemli rövanşta cezalı duruma düşecek. Eleme grubunda yapılan maçlarda birer sarı kart gören Emre Belözoğlu, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta, Kazım Kazım, Sabri Sarıoğlu, Arda Turan, Selçuk Şahin, Burak Yılmaz ve Hamit Altıntop, bugünkü maçta da sarı kart görmeleri halinde, rövanşta sahaya çıkamayacak. Elemelerde sarı kart gören diğer oyunculardan Mehmet Topuz ve Yekta Kurtuluş ise aday kadroda bulunmuyor.