A.A

Atlasjet Üst Yöneticisi (CEO) Tuncay Doğaner, kazanın bakım ile ilgisinin olmadığını savunarak, “Net bir şekilde söylüyorum: Kim bunun aksini iddia ediyorsa, bunun karşısında dimdik dururuz” dedi.


Tuncay Doğaner Atlasjet'e ait özel bir uçakla İstanbul'dan Isparta'ya geldi. Tuncay Doğaner ile birlikte bazı yolcu yakınları ve teknik personelin de Isparta'ya geldiği bildirildi.

Doğaner, Süleyman Demirel Havalimanı'ndan çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine, “Enkaza bakacağız, Bunun sebebi nedir? Çok ilginç bir kaza. Uçak olmaması gereken bir yerde” dedi.

Doğaner bir gazetecinin “Uçakla ilgili ihmal olduğu kanaati hakim” demesi üzerine de, “Kazanın bakımla ilgisi yok. Net bir şekilde söylüyorum: Kim bunun aksini iddia ediyorsa, bunun karşısında dimdik dururuz” cevabını verdi.

Doğaner, daha sonra kazanın olduğu bölgeye gitti.

SİVİL SAVUNMA AMİRİ YURDABAK

Bu arada, enkaz bölgesindeki çalışmalarını tamamlayan Isparta Sivil Savunma Müdürlüğü amiri Ertan Yurdabak gazetecilere yaptığı açıklamada, cenazelerle ilgili işlemlerin tamamlandığını bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin incelemelerini sürdürdüğünü kaydeden Yurdabak, “Enkaz gövde ve kokpit olarak iki parçaya ayrılmış ve alanda dağılmış. Yanma olmadığı için kimliklerin teşhis edilmesi zor değil. Yolcular arasında küçük bir bebek cesedini de bulduk. Karakutu ve ses kutusu da bulundu. Cenazeler kısa süre içinde kaldırılacak” diye konuştu.

Öte yandan, cesetlerin ambulanslarla Isparta'daki hastanelerin morglarına kaldırılmasına başlandı.