Avrupa"dan dönen Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğrencileri Aydın Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Turizm Bölümü"nü ziyaret ederek arkadaşlarını Avrupa"daki işleyişi anlattılar.

Bilgiyi paylaşmak amacıyla kendileri ile aynı kategorideki okulların bölümlerini ziyaret ettiklerini belirten Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğretmenlerinden Tuncer Cünlü, Leonardo da Vinci Programı kapsamında hazırladıkları proje sayesinde öğrencilerin ufkunun açıldığını belirterek, tüm okulların bu tür projelerle Avrupa"ya açılmasını tavsiye ettiklerini söyledi.

Bilindiği gibi Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğrencileri; Avrupa Birliği Projeleri, Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik faaliyet alanı kapsamında hazırlanan ve yürütülen ""AB Ülkelerinde Konaklama Tesisleri ve Hizmet Kalitesinin İncelenmesi" projesi ile 40 öğrenci ve 4 öğretmenle birlikte 13 Mayıs 2009 tarihinde İtalya ve Almanya"ya gidip yaklaşık 4 ay hem proje hem beceri eğitimi çalışmalarında bulunmuşlardı. Bu proje ile öğrenci ve öğretmenler İtalya ve Almanya da, çeşitli konaklama tesisleri ve mesleki eğitim kurumlarının işleyişini ve buralardaki farklı uygulamaları yerinde görüp inceleyerek; uygulamalara aktif olarak katıldılar. Proje ve beceri eğitimi sürecinde çeşitli işletmelerdeki çalışmalara katılan öğrenci ve öğretmenler; mesleki deneyim ve yabancı dil yeterliklerini geliştirme fırsatı buldular. Belediyesinin de desteği ile bu proje sayesinde mesleki deneyimlerini artırıp hem Türkiye"yi hem de Kuşadası"nı tanıtan öğrenciler, birikimlerini Aydın"daki arkadaşları ile paylaştılar./iha