Uyuşturucu baronu Habip Kanat, 'hassas burun' lakaplı Doç. Doç. Hüseyin Rıza Işık, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile 4. sınıf 2 polis müdürünün tutuklandığı uyuşturucu operasyonunda aranan CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay teslim oldu.
Türkiye tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunda uluslararası zehir taciri olduğu ortaya çıkan Habip Kanat'ın sağ kolu olduğu ileri sürülen Mustafa Fehmi Okay, dün savcıya ifade vermek için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde geldi. Okay, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Uyuşturucu baronu Habip Kanat ve çete üyeleriyle bağlantılarıyla ilgili sorgulanan Okay, bugün mahkemeye çıkarılacak.

BAYKAL MI DEVREYE GİRDİ?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 13 Eylül'deki operasyondan bu yana Okay'ı yakalamak için 4 farklı adrese baskın yaptı. Ancak yurtdışına kaçma ihtimaline karşı da önlem alan polisler Okay'ı bulamadı. Gazetelerin dün “operasyon CHP'ye uzandı” haberleri üzerine Okay'ın 15 gün sonra ifade için adliyeye gelmesi dikkat çekti. Bu durum CHP lideri Deniz Baykal'ın Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın kardeşi üzerinden partinin yıpratılmaması için devreye girdiği şeklinde yorumlandı. Baykal'ın açıklaması da bu durumu doğrular nitelikteydi.

Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Baykal hakkı Süha Okay'ın önceki gün telefonla kendisini arayarak bilgi verdiğini belirtti. Baykal 'Ben de gerekenleri söyledim.Neyse gereği derhal yapılmalıdır' diye konuştu.

İMALATHANE YÖNETİCİSİ

Tuzla ve Pendik'te 3 ayrı imalathanede 2 milyar TL değerindeki uyuşturucunun ele geçirildiği operasyonda Mustafa Fehmi Okay, uyuşturucu baronu Habib Kanat'ın sağ kolu ve imalathanenin yöneticisi olmakla suçlanıyor. Okay'ın kimyager Hüseyin Fehmi Işık ve imalathanedeki işçilere talimatlar verdiği ileri sürülüyor. Okay'ın çete üyelerine “Kazanlar hazırlayın”, “Kazanlar ısındı” şeklinde şifreli konuştuğu iddia ediliyor. Bu arada daha önce tutuklanan Habip Kanat, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuruyet Savcısı Mehmet Berk tarafından yeniden sorgulandı.


'Adliyeye git teslim ol' dedim


CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, dün adliyeye ifade vermeye gelen kardeşi Mustafa Fehmi Okay'ı kendisinin yönlendirdiğini açıkladı. Okay yaptığı yazılı açıklamada, kardeşinin adının operasyona karıştığını öğrenir öğrenmez Beşiktaş Adliyesine giderek nöbetçi savcı ile görüştüğünü belirtti. Nöbetçi savcının, konuyla ilgili savcıyı arayarak bilgi aldıktan sonra, bugün tekrar Beşiktaş Adliyesi'ne gelmesini Mustafa Fehmi Okay'a bildirdiğini ifade eden Okay 'Böyle bir olayın içerisinde kardeşimin adının geçmesinden üzüntü duymaktayım. Kendisinin böyle bir olaya karıştığına ihtimal dahi vermek istemiyorum. Kardeşime ilişkin bu olay için yargı sürecinin gerçekleri ortaya çıkaracağından en ufak bir kuşku duymuyorum. Hukukun gereği ne ise onu saygı ile karşılıyorum'dedi./yeni şafak