McDonald"s Türkiye"nin dört yıl önce hayata geçirdiği telefonla sipariş sistemi "Alo Servis" başarısıyla, bu sisteminin uygulandığı 18 ülke arasında ilk üçe girmekle kalmadı, Avrupa"ya da örnek oldu.

Daha önce Mısır ve Kore"nin Türkiye"deki sisteme talip olmasının ardından bu kez McDonald"s İtalya sıraya girdi.

McDonald"s İtalya Genel Müdürü"nün eylül ayında “Sisteminiz çok başarılı. İzniniz olursa, yerinde incelemek ve örnek almak istiyoruz” şeklindeki telefonu Fansa"yı pek şaşırtmasa da epey sevindirmiş. "Alo Servis" sistemini yerinde görmek için Türkiye"ye gelen İtalyanlar, McDonald"s Türkiye"de işin püf noktalarını öğrendi. Servis sistemini uygulayan 18 ülke arasında Mısır ve Singapur"dan sonra Türkiye"nin üçüncü sırada yer aldığını belirten Sadi Fansa, “Mısır"da kadınlar dışarıya çıkmadığı için daha çok eve yemek sipariş ediyorlar. Singapur"da ise restoranlar gibi sipariş sistemi de 24 saat açık olduğu için, ciroda önemli yer tutuyor. Türkiye ise bu ülkelerden sonra geliyor” dedi.

4 yıl önce 1 milyon dolarlık yatırımla başlayan Alo Servis"in 35 restoranda uygulandığını belirten Fansa, “Bu servis toplam cironun yüzde 12"sini sağlıyor. Bu hizmeti veren restoranların cirosunun ise yüzde 30"u Alo Servis"ten geliyor” diye konuştu. Sabah 11-akşam 23.00 arası hizmet veren Alo Servis"in İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya"da faaliyette olduğunu anlatan Fansa, “Gelen siparişlerin yüzde 60"ı eve, yüzde 40"ı ise işyerine yapılıyor” diye konuştu.

Fansa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Big Mac bizim amiral gemimiz. Alo Servis"te de Big Mac başı çekiyor. Onu ise McChicken mönü izliyor. Hava durumuyla sipariş yoğunluğu da birbirine paralel. Havalar kötü olduğunda, telefonla sipariş sayısı katlanıyor. Yine aynı şekilde maç günlerinde, erkekler bir araya gelip yiyecek bir şeyler söylemek istediklerinde akıllarına McDonald"s geldiği için, özellikle derbi maçlarda çok yoğun talep alıyoruz.”

McDonald"s Türkiye Genel Müdürü Sadi Fansa geçen seneye göre yüzde 29 büyüdüklerini belirterek, “Bu yıl 12 yeni restoran açtık. Yıl sonunda 106 restoran olacak” dedi. Fansa, temmuzda açılan Diyarbakır restoranında en çok uygun fiyatı nedeniyle hamburger sattıklarını söyledi.