Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da yapılan toplantıda Almatı Valisi Ahmetcan Yesimov resmi başvuruyu yaptı. Geçen sene Erzurum’da düzenlenen üniversiteler arası Kış Oyunları’na 2017 için Kazakistan talip oldu. 2017 yılında 31. Kez düzenlenecek olan Dünya üniversiteler arası kış Oyunları hazırlıklarını yerinde incelemek için Almatı’ya gelen komite yetkilileri çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Almatı’da incelemelerde bulunan olimpiyat yetkilileri özellikle şehrin alt yapısının oyunların düzenlenmesi için son derece uygun olduğunu ve Dünya Üniversiade 2017 Kış Oyunları’nın düzenlemesi için bütün tesis ve şartların yerinde olduğunu belirttiler.

Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Almatı Valisi Ahmetcan Yesimov, Almatı'nın 2017 yılında gerçekleştirilecek Üniversitelerarası Kış Oyunları için aday olduğunu söyledi. Yesimov, Üniversite Sporları Federasyonu'na (FISU) bu konuda resmi müraacatta bulundukları Almatı'nın bu organizasyonu başarı ile yerine getireceğini ifade etti.

Almatı'nın başta alt yapı ve kültürel imkanları ile bu oyunların yapılması için çok önemli bir şehir olduğunu anlatan Ahmetcan Yesimov, Kazakistan hükümetinin de bu konuda her türlü desteği verdiğini kaydetti.

Kazakistan’ın 2011Asya Kış Oyunları ile son derece başarılı bir sınav verdiğini ifade eden Yesimov, 2017 yılına kadar şehirde yeni tesis ve spor salonlarının inça edileceğini belirtti.

2017 Kış Oyunlarının Almatı’da düzenleneceğinden emin olduğunun altını çizen Yesimov, Kazakistan’ın Orta Asya’nın kalbinde yer aldığını vurguladı.

Oyunların Almatı’da olması için Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından da destek gördüğünü ifade eden Vali Ahmetcan Yesimov sözlerine şöyle devam etti: “Almatı Kazakistan’ın beşiğidir. Oyunlar için Almatı seçilirse her türlü çalışmalar yapılacaktır. Gelecek misafirler ve sporcular Kazak Halkının misafirperverliğini, gelenek ve göreneklerini yakından tanıma fırsatı bulacaktır.” Dedi. haber7