Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Kazakistan'ın Tobol takımı ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Henüz 2. dakikada yenik duruma düşen sarı-kırmızılılar, ilk yarıda pozisyon bulmakta zorlandı. İkinci yarıda Arda ve Baros'un oyuna girmesiyle kontrolü eline alan Cimbom, skoru dengeledi; daha sonra yine duraksadı. 2. dakikada Nurgaliyev'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında topu kontrol eden Zhumaskaliyev'in vuruşunda top kaleci Orkun'un bakışları arasında ağlarla buluştu. 4. dakikada Sabri'nin sağdan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında Mustafa Sarp'ın kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

G.SARAY'A 0-0 BİLE YETİYOR

İkinci yarıda Baros ve Arda'nın oyuna girmesiyle dengeler değişti. İkinci yarının ilk düdüğüyle birlikte rakip kaleye yüklenen Cimbom, aradığı golü 57. dakikada buldu. Köşe vuruşundan gelen topa Baros, kafayla dokundu ve top ağlarla buluştu: 1-1. 72. dakikada Alparslan Erdem ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı. 81. dakikada Baros kaleciyle karşı karşıya kaldı, kaleci yatarak tehlikeyi önledi. Haftaya Perşembe günü Ali Sami Yen'de oynanacak 1-1'in rövanşında G.Saray'a galibiyetler dışında 0-0'lık beraberlik dahi tur için yetecek.


Tobol'un değeri 3.5 milyon euro

G.Saray'ın UEFA Kupası 2. ön eleme turundaki rakibi Tobol, sarı-kırmızılılarla kıyaslanamayacak maddi olanaklara sahip bir takım. Kazak Ligi'nde hiç şampiyonluk kazanamayan, 6 maç yaptığı UEFA Kupası'nda ön eleme turlarını geçemeyip sadece Avusturia Wien'i tek golle yenen Tobol'un futbolcularının toplam değeri 3.5 milyon euroyu geçmiyor. Takımın en pahalı oyuncusu 900 bin euro ile Belaruslu Cheliadzinski. Golü atan Zhumaskaliyev ise biçilen fiyat sadece 150 bin euro.


Maç biletleri 8 TL'den satıldı

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaray'ı Kazakistan'da da yalnız bırakmadı. Yaklaşık 30 Türk'ün yaşadığı Kostanay'daki karşılaşmada G.Saray'ı 300 kadar taraftar destekledi. Karşılaşmanın biletleri 8 TL'den satılırken Kazak futbolseverler de mücadeleye büyük ilgi gösterdi. Türk taraftarlar maç öncesi ve sonrasında G.Saraylı futbolculara büyük ilgi gösterdi.


Avrupa kupalarında kura heyecanı

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu kuraları bugün İsviçre'de çekilecek. Kurada Türk takımlarından Sivasspor'un Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundaki, F.Bahçe ile 2. eleme turunu geçmesi halinde G.Saray'ın UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turundaki rakipleri belli olacak. Kura çekimi 13.00'te başlayacak.- yenişafak