Dün öğle saatlerinde Denizli-Manisa Karayolu Buldan Kavşağı yakınlarında meydana gelen kazada Aydın’da Nasuhpaşa Eğitim ve Kültür Vakfı bünyesinde kuran talebesi yetiştiren hafızlar Mehmet Ak ve Mustafa Durgut ’un hayatını kaybetmişti. Diğer yandan kazada Bilal Çelimli, Sadettin Öztürk, Rauf Sevimli ve İsmail Hakkı Öztürk yaralanarak Denizli’deki çeşitli hastanelere kaldırılmıştı.
Akhisar’a bir cenaze törenine giderken kaza yapan hafızlar Mehmet Ak ve Mustafa Durgut’un cesetleri otopsi yapılmak üzere kaldırıldıkları Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morgundan dün gece alınarak Aydın’a getirildi.

Bu sabah saatlerinde iki hafızın naaşları Hacı Emin Öğrenci Yurdu bahçesinde bulunan Bedir Camisine getirilirken binlerce kişi hafızların naaşları karşısında cenaze namazı için saf tuttu. İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, AK Parti eski İl Başkanı Sadık Atay ve iki hafızın yüzlerce talebesinin yanı sıra sevenleri cenaze namazı sırasında hazır bulundu.
İki hafız için ayrı ayrı kılınan cenaze namazlarının ardından evli ve iki çocuk babası Mehmet Ak’ın cenazesi memleketi Manisa’ya, Mustafa Durgut’un cenazesi ise İzmir’in Ödemiş ilçesine gönderildi.

 
 
20150127aw308898_01.jpg20150127aw308898_04.jpg20150127aw308898_05.jpg