Antalya'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren 30 yaşındaki İdris Köseoğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazayla ilgili ifade vermeye çağrıldı. Polis memurlarının getirdiği tebligatı alan baba 59 yaşındaki Muhlis Köseoğlu şaşkınlık içinde, "Ölen oğlum 15 gün içinde ifade vermeye gitmezse zorla götürme kararı çıkacakmış. Böyle birşey ancak bu ülkede olur sanırım" dedi. Antalya'nın Aksu İlçesi Çalkaya Mahallesi'nde geçen 27 Ağustos tarihinde motosikletiyle giden İdris Köseoğlu, ters yöne giren bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Bu kazayla ilgili İdris Köseoğlu'nun ifade vermek için önceki gün savcılık tarafından çağırılması, ailesini şoke etti. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazısı ile baba Muhlis Köseoğlu'nun evine giden Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları, İdris Köseoğlu'nun 15 gün içinde nüfus cüzdanı fotokopileri ile ifade vermek üzere Antalya Adliyesi'nde bulunması gerektiğini söyledi.

BABA ŞAŞKIN

Ölen oğlunun ifade için çağırılması karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını dile getiren baba Köseoğlu, "Polisler bana oğlumun nerede olduğunu sordu. Ben de kendisinin vefat ettiğini söyledim. Görevliler ise böyle birşey olamayacağını, savcının ifade vermesi için oğlumu adliyeye çağırdığını söyledi. Oğlumun ölüm evraklarını göstermeme rağmen memurlar, `Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Oğlunuz ifade için çağırılıyor' diyerek, bana bazı evraklar imzalattı" dedi.

GİTMEZSE ZORLA GÖTÜRÜLECEKMİŞ

Ölen oğlu 15 gün içinde ifadeye gitmezse hakkında zorla götürme kararı çıkacağının kendisine bildirildiğini belirten baba Köseoğlu şunları söyledi:"Bana imzalatılan evrakta ölen oğlumun 15 gün içinde Başsavcılıkta bulunması gerektiği yazıyor. 15 gün içinde ifadeye gitmezse zorla götürme kararı çıkacakmış. Öyle birşey olursa gelen memurları oğlumun mezarına götüreceğim. İfade almakta ısrar ederlerse, mezardaki oğluma istedikleri soruyu sorabilirler. Ben hayatımda böyle birşey görmedim. Ölmüş bir vatandaşın ifadeye çağırılması nasıl bir devlet anlayışı. Devletin kendi vatandaşının öldüğünden haberi yoksa yazıklar olsun." /vatan