Ünlüler, inanılmaz trafik kazası olayları anlatarak gözlerimizi korkutmaya çalışacaklar

TRT'nin, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile hazırladığı ''Kırmızı Işık'' adlı televizyon dizisinde trafik kazalarının ardından yaşanan aile dramları konu alınacak.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın'dan alınan bilgiye göre, 25'er dakikalık 13 bölüm olarak planlanan ''Kırmızı Işık'', yeni yayın döneminde TRT ekranlarında olacak. Her hafta TRT 1, TRT 2 ve TRT GAP televizyonlarından yayınlanacak olan dizinin çekimlerine İzmir'de başlandı.

''Kırmızı Işık'' adlı dizinin çekimleri için aralarında Fatih Terim, Sergen Yalçın, Cüneyt Arkın, Şebnem Özinal, Davut Güloğlu, Aydan Şener, Cem Yılmaz, Mehmet Özdilek, Kenan İmirzalıoğlu, Perihan Savaş, Tolga Savacı, Zafer Ergin, Engin Çağlar, Salih Kırmızı, Serdar Gökhan, Meral Orhansoy, Murat Soydan, Bulut Aras, Rıdvan Dilmen ve Hakan Şükür'ün de bulunduğu pek çok ünlü kamera karşısına geçecek.

Müziklerini Cahit Berkay'ın üstlendiği dizinin senaryosunu Cavidan Balcı kaleme aldı. ''Kırmızı lşık''ın danışmanlığını Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya, yönetmenliğini ise Hilmi Akyalçın yapıyor.

Apaydın, dizinin TRT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve TŞOF arasında imzalanan ''Trafik Eğitim Dizi Filmleri Protokolü'' çerçevesinde hazırlandığını belirterek, ''Dizi trafik kazalarının sebep olduğu yıkımları, acıları anlatarak, toplumu bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyor'' dedi.