Siirt’in Kurtalan İlçesi’nde, 29 Temmuz günü askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit düşen 21 yaşındaki er Abdülkadir Yarcan, memleketi Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 
 
Siirt’te askeri aracın devrilmesi sonucu 2 arkadaşıyla birlikte yaralanan er Abdülkadir Yarcan, bir hafta süren yaşam mücadelesinde yenik düştü. 6 aylık asker olduğu öğrenilen, evli ve 6 aylık Melek adlı kız babası olan Yarcan’ın cenazesi öğleden sonra Şanlıurfa’ya getirildi. 
 
CENAZE ARACININ ÖNÜNE ATLADILAR 
Suruç’un Yönlü Köyü’nde yaşayan ve Yarcan’ın şehit olduğu haberini alan annesi Peyam, eşi Emine ve yakınları köy meydanında gözyaşı döküp Kürtçe ağıtlar yaktı. Akrabaları ve kent protokolü tarafından teselli edilmeye çalışılan yakınları, köye şehit erin cenazesini getiren cenaze aracının önüne atladı. Uzun süre cenaze aracının önünde ağıt yakıp, tabuta sarılan yakınları Kürtçe, ’Biz sana doyamadık daha, bizi bırakıp nereye gidiyorsun’ diye gözyaşı döktü. Şehit erin acılı yakınları güçlükle cenaze aracının önünden uzaklaştırıldı. 
 
İkindi namazının ardından şehit er için köy meydanında cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu’nun kıldırdığı cenaze namazına Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, bürokratlar ile çok sayıda vatandaşın katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan şehit er Yarcan’ın cenazesi, daha sonra gözyaşları arasında köy mezarlığına defnedildi.(dha)