Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Tunceli merkeze bağlı Karşılar Jandarma Karakolu'nda sabah saatlerinde nöbet değişimi için silahlara ''doldur-boşalt'' yapıldığı esnada, silahın ateş alması sonucu Jandarma Onbaşı Adem Başoğlu'nun şehit olduğunu bildirdi.
Vali Taşkesen, arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla şehit düşen Başoğlu'nun cenazesinin memleketi Kocaeli'ye gönderildiğini, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.
Şehit haberi Kocaeli'deki babaevine ulaştırıldı

Tunceli'de arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla vurulan Jandarma Onbaşı Adem Başoğlu'nun (21) şehit olduğu haberi, Kocaeli'deki babaevine ulaştırıldı.
Tunceli merkeze bağlı Karşılar Jandarma Karakolu'nda nöbet değişimi için silahlara ''doldur-boşalt'' yapıldığı esnada, silahın ateş alması sonucu şehit olan Başoğlu'nun acı haberi, Gölcük İlçesi'ndeki Kavaklı Mahallesi'nde yaşayan ailesine askeri yetkililer ve sağlık görevlileri eşliğinde ulaştırıldı.
Baba Yüksel ve anne Fatma Başoğlu ile dede Şevket Başoğlu, acı haberin ardından sinir krizi geçirdi. Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Gündüz Alp Demirus, Kaymakam Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile çok sayıda vatandaş şehit evine taziye ziyaretine bulundu. Bu arada, ailenin evinin bulunduğu 114. Sokak'taki evlere Türk bayrakları asıldı.
Şehit onbaşının cenazesinin akşam saatlerinde getirileceği ve yarın öğle Merkez Camisi'nde kılınacak namazın ardından İhsaniye Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi. 3 kardeşi olan Başoğlu'nun 7 aylık asker olduğu belirtildi.