Tadım etkinliklerinin ikincisi, Kayseri’nin en popüler Alışveriş Merkezi olan Forum Kayseri AVM'de gerçekleştirildi. Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK)’nin, Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK)'nin hibe desteği kapsamında hazırladığı "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli projesi kapsamında, Anadolu'nun dört farklı şehrinde düzenlenmekte olan tadım etkinliklerinin ilk ayağı, 6-7 Aralık 2014 Erzurum'da Erzurum AVM'de gerçekleştirilmişti. Söz konusu iç tanıtım etkinliklerinin ikincisi 13-14 Aralık 2014 tarihleri arasında Kayseri’de Forum Kayseri AVM’de gerçekleştirildi.
Kayserililerin yoğun ilgi gösterdiği tadım etkinliği kapsamında Uluslararası Zeytin Konseyi'nce akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı ile Ayvalık Ticaret Odası Laboratuarı Tadım paneli üyeleri tarafından ZZTK standında lezzet tadımları yaptırılarak, kaliteli ve sağlıklı zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bilgiler verildi. İki gün süren etkinlik boyunca yüzlerce kişiye zeytinyağı tadımı yaptırılırken, tüketicilerin kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri ve kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi edinmeleri sağlandı.

Erzurum’da gerçekleştirilen etkinlik sonrasında Konya’da da benzer bir etkinlik yapılması talebi alındığını ifade eden ZZTK Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, “Aldığımız olumlu tepkiler ve talepler çerçevesinde etkinliklerimizi Aydın Ticaret Borsası’nın katkıları ile 2015 yılında da Anadolu’nun farklı illerinde devam ettirmeyi planlıyoruz. Etkinlik yapmayı düşündüğümüz illerde bulunan oda ve borsaların destek ve katkıları ile söz konusu tanıtımları gerçekleştireceğiz. Türkiye’de kişi başı 2 kg seviyesinde olan zeytinyağı tüketimini 5 kg.’a çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Aralık ayı içerisinde toplam dört farklı şehirde düzenlenecek olan etkinliklerin üçüncüsü Ceylan Karavil Park Diyarbakır AVM'de 20-21 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınpost etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

appstoreee.jpg     googleplay.jpg