Bozdoğan İlçe Emniyet Amirliği bahçesinde akşam saatlerinde gerçekleştirilen törende ilçede bulunan sürücü belgesi ve tescil işlemleri tam olan daha önceden belirlenen 50 motosiklet sürücüsüne Nazillide faaliyet gösteren bir motosiklet firmasının hediye ettiği kasklar dağıtıldı.
İlçedeki motosiklet kazalarının azaltılmasının hedeflendiği kask dağıtımının 3. kez yapıldığı vurgulanırken 50 sürücü ile başlayan trafikte sıfır tolerans uygulaması ile kask kullanımının hayat kurtardığı önemle vurgulandı. Kask dağıtımına Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu"nun yanı sıra Kuyucak Kaymakamı Nuri Özder, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Yazıkent Belediye Başkanı Adem İlkutlu, İlçe Jandarma Komutanı A. İhsan Kurtulan, Bozdoğan İlçe Emniyet Amiri Kamber Ruhi Yıldırım ile çok sayıda kurum müdürü de katıldı. Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, hediye edilen kaskları sürücülere uyarılarla birlikte verdiler.
Bozdoğan İlçesinde motosiklet kullanımının yaygın olması nedeniyle trafik kazalarına karşı savaş açan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, ilçede bulunan tescilli ve sürücü belgeli 50 motosiklet sürücüsüne kask vererek kask kullanmalarını sağladı. Kaymakam Tekbıyıkoğlu “Yaptığımız üç ayrı kampanya ve eğitim çalışmaları ile toplam 150 kask ve bu sayede Bozdoğan"da kask kullanım oranı yüzde 90 seviyesine ulaştırdık” dedi.
Türkiye"ye kask takılmasının yaygınlaştırılmasını dilediğini ifade eden Kaymakam Tekbıyıkoğlu “Bölgemizdeki iki tekerlikli taşıtların kullanımları oldukça fazla. Bunun bazı avantajları var. İlk başta ekonomik, araba kadar pahalı bir araç değil. Benzin tüketimi de oldukça düşük. Park problemi yok ve yumuşak mevsimlerle yaz mevsiminde kullanıma çok müsait bir araç. Bu avantajların yanında çok önemli bir dezavantajı da var. Bizim ilçemizde ve birçok beldede insanlarımızın canını yaktı. Motosiklet insanın canını yakmıyor, maalesef insan kendi canını yakıyor. Bunların senelerdir, muayenesiz,18 yaş altı kullanımı sürüyor ve kask hiç takılmıyor. Toplam 200 gram ağırlığında ve hayatımızı kurtaracak olan kaskı taşımak bize çok zor geliyor. Bunun içinde yakın geçmişte ilçemizde üzücü bir hadise oldu, uzak geçmişte de bazı canlar yandı. Biz bu konuda neler yapabiliriz diye yoğun bir şekilde düşündük. 18 yaş altı kullanımını, ehliyetsiz kullanımını, muayenesiz araçların kullanımını engelleyeceğiz. Uğur Mondial grubu da bize kask desteği verdi ve biz bunu kampanya havasında halkımıza dağıttık. Sloganımız "Ya Kask Taksınlar Ya da Çok Para Kazansınlar"” diye konuştu.