Türk Hava Kurumunun Fitre Zekat gelirlerinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına düşen pay olan 21 bin 747 lira 95 kuruş tutarındaki temsili çeki Kaymakam Caner Yıldıza takdim eden Başkan Özyılmaz yaptığı açıklamada “Kurumumuzun her yıl düzenli olarak topladığı gelirleri yine her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına düşen payın tutarı olan çeki İlçe Kaymakamımız Caner Yıldız" a teslim ettik” dedi.
Kaymakam yıldız ile uzun süre sohbet eden THK yetkilileri geçen yıl yaşanan orman yangınları konusunda yaptıkları çalışmayı da aktardılar. Yangın söndürme uçağı alım kampanyası düzenledikleri ifade eden Özyılmaz “Geçtiğimiz yaz Manavgat"ta 4 bin 550 hektarlık alanda 15 milyon kızılçamın yok olduğu, iki vatandaşımızın alevlerin arasında kalarak öldüğü, 60 evin, 88 ahırın, bir okul, cami ve bir köy konağının zarar gördüğü, birçok hayvanın telef olduğu son yılların en büyük yangını yaşandı. Başlangıç aşamasında havadan etkili bir müdahale ile söndürülebilecek yangın ne yazık ki teknik imkansızlıklar nedeniyle büyüyerek genişledi ve ortaya bu acı bilanço çıktı. THK Genel Başkanı Yusuf Güngör imzasıyla 30 Temmuz 2007 tarihinde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, tüm milletvekilleri, işadamları ve sanatçılara gönderilen yazıda “THK, envanterinde bulunan 13 yangın söndürme uçağıyla yangınlara müdahale etmektedir. Ancak bu uçaklar günümüz şartlarında hem performans hem de sayı olarak yetersiz kalmaktadır. Orman yangınlarına daha etkili şekilde müdahale edebilmek için uçak sayımızı ülke olarak arttırmalıyız” ifadelerine yer verilmişti. Çünkü orman yangınlarında en önemli konu ilk müdahaledir, pilotların bütün riskleri alarak yangının içine dalıp suyunu boşaltmasıdır. Bunu yapacak olan yegane kuruluşta Türk Hava Kurumudur! Kurum olarak 2008 yılı içinde Çanakkale, İzmir ve Antalya bölgelerinde toplam 94 yangına müdahale edildi” dedi.
Kaymakam Yıldız ziyaretin ve Sosoyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"na bağışlanan çekin çok anlamlı olduğunu belirterek “Bu yardım ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza adil bir şekilde dağıtılmaktadır. Toplanan paraların geriye dönüşünde, bilinçli davranan vatandaşlarımız fitre ve zekat ile kurban derilerini THK"na vermeyi tercih etmeleri, yardım miktarlarının artmasını sağlamaktadır. Türk Hava Kurumu"na bağışta bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Birikecek bu paralarla ihtiyaç sahiplerimiz sevindirilecektir. Ayrıca ormanlarımızın yok olmaması için düzenlediğiniz anlamlı kampanyada dolayı sizleri bir kez daha kutlamak istiyorum” sözlerine yer verdi.