AA
 Bitlis'in Hizan ilçesi kaymakamı Mustafa Adil Tekeli'nin konutuna, terör örgütü PKK mensupları tarafından, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.
 
Saat 23.00 sıralarında yapılan saldırıda, konut önünde nöbet tutan Yasin Hörbek şehit oldu, polis memuru Erdem Orhan da yaralandı.
 
Hizan Kaymakamı Mustafa Adil Tekeli'den sağlık durumunun iyi olduğu yönünde bir açıklama geldi.
 
Haberin devamı ↓
reklam
 
Saldırının ardından giriş ve çıkışların yasaklandığı Hizan'da geniş güvenlik önlemlerinin alındığı belirtilirken, ilçeye takviye olarak güvenlik kuvvetleri sevk edildiği kaydedildi.
 
PKK'nın Ağustos ayının ilk günü Van Başkale'de düzenlediği ve 3 askerin şehit olduğu saldırıda da Kaymakam Bilgihan Bayer yaralanmıştı. Bu iki saldırı, 'PKK'nın hedefinde kaymakamlar mı var?' sorusunu akıllara getirdi.
 
VALİ'DEN AÇIKLAMA 
Kaymakam Mustafa Adil Tekeli'nin konutuna saldırı düzenlendiğini söyleyen Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, şehit ve yaralı polis memurlarının kimliklerini açıkladı.
 
Vali Yılmaz, şehit Yasin Hörbek'in Kahramanmaraş'ın Andırın ilçe nüfusuna kayıtlı olduğunu belirtirken, yaralanan Erdem Orhan'ın da Hizan Devlet Hastanesinden helikopterle Bitlis Devlet Hastanesine götürüldüğünü ve ameliyata alındığını söyledi.
 
Vali Yılmaz, saldırıda kaymakamlığının karşısında bulunan askerlik şubesinde görevli bir askerin hafif şekilde yaralandığını ve Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını açıkladı.