Adli ve idari soruşturma başlatılan olay nedeniyle Nazilli çalkalanırken, kaymakam Yıldız aileyi hastanede ziyarete ederek hem taziye hem de geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Baba Hasan Usul"un “Bebeğimizi vahşice katlettiler” sözüne karşılık Kaymakam Yıldız “Acımız büyük, gereken neyse yapılacaktır” dedi.
Nazilli Devlet Hastanesinde halen tedavi altında bulunan anne Selam Usul"u (19) ziyaret etmek için sabah saatlerinde hastaneye giden Kaymakam Caner Yıldız, aileye geçmiş olsun dilekleri ile birlikte başsağlığı temennisinde bulundu. Hastane Başhekimi Dr Fikri özçetin, Hastane Müdürü Ramazan Özsoy"un da hazır bulunduğu ziyarette aileye çiçek veren Kaymakam Yıldız, baba Hasan Usul, anne Selma Usul ve doğum sırasında acı olaya tanık olan Hasan Usul"un annesi Ayşe Usul"a iyi dileklerini sundu.
Gerken her türlü çalışmanın yapılmakta olduğunu hatırlatan Kaymakam Yıldız, “Bu konuda adli ve idari soruşturma bütün hızıyla sürmektedir. Olayda kusuru bulunanlar elbet cezasız kalmayacaktır. Bu acı olay umarım son olur. Sizlerin acınızı paylaşıyor ve en derin üzüntülerimi dile getirmek istiyorum. Bu talihsiz olayda siz gereken sabrı gösterdiniz. Burada çocuğumuzu kaybettik. Bundan sonra annenin sağlığına önem vermeliyiz. İlerde inşallah başka çocuğunuz olur” diye konuştu.
Olay hakkında gelişmeleri birde aileden dinleyen Kaymakam Yıldız"a kayın valide Ayşe Usul cevap verdi. Çocuklarının normal bir şekilde sezaryenle doğum yapmasını beklerken ölüm haberini almaları nedeniyle şok geçirdiklerini ifade etti. Ayşe Usul, şunları söyledi: “Doğum sırasında bebeğimizin ağlama seslerini duyduk. Ondan sonra doktorlardan birisi gelinime ıkınmasını söyledi. Bebeğimizin sesini duyunca sevinmiştik ama acı haberi aradan geçen süre sonunda öğrenince yıkıldık. Önce normal doğum ardından sezaryen yaptıran doktorları kusurlu buluyorum. Bizlerden en azından sezaryen yapmak için imza alabilirlerdi. Allah bu acıyı bize yaşattı. Başkasının yaşamasını istemiyoruz”
Kaymakam Caner Yıldız, daha sonra aile ile yaklaşık 10 dakika süren ve basına kapalı bir görüşme yaptıktan sonra Başhekim Fikri Özçetin"in makamına geçerek olayla ilgili detaylı bilgi aldı.