Pamuk hasadını inceledi, pamuğun durumu ile ilgili bilgi aldı. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer"e tarla gezisinde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Betan balçık ve Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek eşlik etti.
Söke"de pamuk hasat sezonunun ekonomik açıdan tüm kesimleri ilgilendirdiğini belirten Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, bugüne kadar bütün göstergelerin pamuk için altın bir yıl olacağını gösterdiğini bu nedenle yüzlerin güldüğünü ifade etti. Söke Ovası"nda pamuk üretiminin bilinçli yapıldığını bu konuda ilgili kuruluşların üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade eden Kaymakam Demirezer; “Söke"de kaliteli pamuk üretiliyor. Bu yıl üreticilerimiz emeğinin karşılığını alacaklar diye düşünüyorum. Bu bizim için mutluluk verici” dedi. İlçe Kaymakamı Demirezer Çine Barajı"nın 10 Ekim tarihinde açılacak olmasının üreticinin sevincini ikiye katladığını belirterek; “Çine Barajı büyük oranda Söke Ovası"na hizmet verecek. Bundan dolayı da bizim için çok mutluluk verici bir yıl, bu yıl” dedi.
Söke Ovası"nda elektrik ihtiyacına da değinen İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “söke Ovası"nda ürün yelpazesinin genişlemesi için elektrik şart. Pamuk üretiminin en üst düzeyde olduğu Söke Ovası"nda elektrik alt yapısının olması Söke Ovası"nı diğer ürünler bakımından da daha değerli yapacaktır. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu planlamada yapılırsa bugün Türkiye"nin en değerli ovalarından biri olan söke Ovası"nın değeri kat kat artacaktır” diye konuştu.