İstanbul Şişli Belediyesi’nin sosyal hizmet projelerinde de yer almış olan Derya Demirezer, TAYEM Salonunda düzenlenen eğitimde bilgi ve birikimlerini gençlerle paylaşırken, davranışların hayata olan etkilerini MYO Moda ve Tasarım Bölümü öğrencilerine anlattı.
Eğitime katılan Söke MYO öğrencileri kendileri için ilginç olan bu eğitimden memnun kaldıklarını ifade ederlerken; “Doğru bildiğimizi sandığımız birçok davranış ve bilginin yanlış olduğunu seminerde öğrendik. Bu gün olduğu kadar gelecekte de bize katkısı olacağını düşündüğümüz eğitimi alarak kendimizi şanslı hissediyoruz. Bu tür eğitimlere de ihtiyacımız var” şeklinde konuşarak, kendilerine gönüllü sosyal hizmet uzmanı olan Derya Demirezer’e teşekkür ettiler.
İlçede daha önce çeşitli sivil toplum kuruluşlarına, gruplara, kız yurdu öğrencilerine bu yönde eğitim vererek dikkat çeken Derya Demirezer; ”Mesleğim ile ilgili bilgi ve birikimimi hemşerilerimizle paylaşmak, özellikle yarınlara hazırlanan gençlerimize katkıda bulunmaktan memnuniyet duyarım. Toplumsal yaşamda gerekli olan kuralları öğrencilerimize aktarmayı hedefledik. Genç kardeşlerimizin ilgileri de beni mutlu etti” dedi. Öğrencilerin okullarında daha çok teorik ve teste dayalı eğitim aldıklarını, düzenlenen seminerde dış hayata yönelik bilgilerin verilmesini amaçladıklarını sözlerine ekleyen Derya Demirezer; katılımcılara genel görgü kuralları, CV Hazırlama, muaşeret, iletişim ve imaj gibi konularda bilgi ve birikimlerini genç öğrencilerle paylaştı.