Akyeniköy beldesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşinin yanı sıra Didim Garnizon Komutanı Alper Köseoğlu ve eşi, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak ve eşi, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün ve eşi, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeleri, MHP Aydın İl Başkanı Haan Muti, siyasi partilerin ilçe başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, belde halkı ve öğrenciler katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Aykeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, her yıl Nisan ayında ülke genelinde olduğu gibi Didim'de de etkinlikler düzenlendiğini söyleyerek, "Biz de belde olarak bu hafta dolayısıyla bir etkinlik düzenledik. Bugün sizlere yöresel yemeklerimiz olan keşkek ve gözleme ikram edilecek" dedi.
Kaymakam Emiroğlu ise, bu yıl Turizm Haftası etkinliklerini sadece ilçe merkezinde değil beldelerde de yapmalarının doğru bir karar olduğunu bugün gördüklerini belirterek, "Turizm bizim ekmek kapımız, Didim'in ekmek kapısı. Bu kapıdan girildiğinde bunu besleyecek aktörlere ihtiyaç var. Geçen hafta ilçemizde 2023 vizyon toplantısı yapıldı. Turizmin lokomotif sektör olduğu ve tarımın da yadsınamayacağı ve turizm ve tarımın birlikte yeni sahalar açacağı ve planlamaların da bu şekilde olması yönünde görüşler alındı. Denizimiz, sahilimiz olduğu kadar Akyeniköy beldemizde pek çok zeytin bahçemiz var. Zeytin turizmi de hak ettiği yeri bulacaktır. Bizlere düşen görev her iki unsuru iç içe geçirmektir" dedi.

Konuşmaların ardından ilçe protokolüne ve davetlilere hazırlanan gözleme, keşkek ve ayran ikram edildi. Etkinlik kapsamında Kazakistan'dan gelen Güzel Grubu ve Akyeniköy Şehit Soner Turan İlköğretim Okulu ile Atatürk İlköğretim Okulu halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Ardından Didim Turizm Meslek Lisesi halk oyunları ekibi Aydın yöresi oyunlarını sergiledi. Halk oyunları ekibi gösterilerini sunarken, Kaymakam Ersin Emiroğlu ve eşi Zeynep Emiroğlu'nu Ege yöresi oyununu oynaması için davet edildi.

Aslen Zonguldaklı olan Kaymakam Emiroğlu ve eşinin "Eklemedir Koca Konak" müziği eşliğinde sergiledikleri oyun belde halkından tam not aldı.

Etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaymakam Emiroğlu, eşiyle liseden bu yana beraber olduklarını ve Balıkesir'de görev yaptıkları dönemde açılan halk oyunları kursuna katılarak oyunları öğrendiklerini belirterek, "Sadece Ege yöresine ait 9 farklı oyun biliyoruz. Bunun dışında ülkemizin diğer yörelerine ait oyunlar da biliyoruz. Hobi olarak yapıyoruz, bizim için de güzel oldu" dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gif Haberin videosu...