Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, 2006–2007 öğretim yılı kayıt döneminde Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmir illerinde pilot uygulaması yapılan “e-kayıt” sisteminin 2008-2009 eğitim-öğretim sezonu öncesinde Aydın"daki kayıt işlemlerinde de kullanılacağını açıladı. da uygulanmaya başlıyor. Önümüzdeki eğitim-eğretim sezonunda öğrenime başlayacak öğrencilerin kayıtlarını okullara ait e-kayıt sistemi üzerinden kaydedileceği duyuran Dindar, velilerdeki okul ve öğretmen seçme alışkanlığının engellenmesi bakımından e-kayıt sistemine geçmenin büyük bir avantaj olduğunu belirtti.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, bu sistem sayesinde il genelindeki belirli okullara yığılmayı engellemek istediklerini söyledi. Velilerin okul ve öğretmen seçmesinin önlenmesi çabalarına bu sistemin önemli katkılar sağlayacağını savunan Dindar, “Aydın merkezde Yedi Eylül İlköğretim Okulu, Güzelhisar İlköğretim Okulu, Gazipaşa İlköğretim ve Cumhuriyet İlköğretim gibi okullarda yığılma var. Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu, Nahit Menteşe İlköğretim Okulu ve Aydın Ticaret Odası İlköğretim Okulu gibi merkezden uzak olan okullar da öğrenci yok denecek kadar az. Önümüzdeki sezondan itibaren kayıt işlemlerinde kullanılacak olan "e-kayıt” sistemiyle öğrenci internet üzerinden okula kaydını yapacak, kimlik bilgileri okul müdürlüklerince değerlendirilecek ve ön kayıtlar kabul edilecek. Nüfus Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile irtibatlarımız devam ediyor. Kimlik kayıtları ve sağlık bilgileri ile hangi mahallede kaç öğrenci kayıt yaptıracak bunu tahmin edebiliyoruz. Sistem öğrencinin evine en yakın okulu seçecek ve öğrencinin başka okula kaydı yapılmayacak. İkametgah ile adres değişikliği gösteren velilerimizden ise ocak ve şubat aylarına ait faturalar isteyeceğiz” dedi.
Belirli okullarda oluşan yığılmayı ve rantı e-kayıt sistemi ile aşacaklarına inandığını işaret eden Dindar; “Aydın"da bazı okullarda rant var, bunu sebebi de öğrenci velileri. Veli istediği bir okula çocuğunu kayıt yaptırmak için büyük miktarda bağış adı altında paralar veriyor. Bağışı veremeyen ama aslında o okulda okuması gereken öğrenci de sınıflardaki kalabalık nedeniyle tam eğitim alamıyor. Her öğrenci evine en yakın okula gidecek ve okul seçmeyecek. Velilerin öğretmen seçmesini engellemek için de kararlar aldık. Okul; öğrencileri sınıflara yerleştirecek, öğretmenler ise kura ile eğitim vereceği sınıfı kendi belirleyecek. Böylelikle okul ve öğretmen seçme tamamen ortadan kalkacak” diye konuştu.