MASAK'ın hazırlağı rapor üzerine Maliye, Petrol Ofisi'nde vergi incelemesi başlattı. İnceleme kapsamında şirketin satış ve ithalat rakamları karşılaştırılarak vergi kaybına bakılacak.

MALİYE Bakanlığı"nın Doğan Grubu şirketlerine yönelik vergi incelemelerine bir yenisi daha eklendi. Doğan Yayın Holding"e faizi ile birlikte yaklaşık 1 milyar TL"lik vergi cezası kesen Maliye Bakanlığı"nın yine Doğan Grubu"na ait Petrol Ofisi A.Ş. ile ilgili de vergi incelemesi yürüttüğü belirtildi.

Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri tarafından yürütülen inceleme kapsamında şirketin, ithalat kayıtları ile satış kayıtlarının karşılaştırıldığı ve vergi kaybının olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi. İncelemenin ardından, POAŞ"a kesilecek verginin miktarı belirlenecek.

Maliye Bakanlığı"na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu"nun (MASAK) uzmanları tarafından hazırlanan kaçak akaryakıt ile ilgili raporun da Maliye"ye gönderildiği öğrenildi. Maliye Gelirler Kontrolörleri"nin, MASAK uzmanlarının tespitlerinden de yararlanarak vergi incelemesini gerçekleştirdiği bildirildi.

MASAK raporunda, Türkiye"de faaliyet gösteren birçok şirketin beyan ettiği akaryakıt miktarı ile ithalatın yapıldığı ülkelerden elde edilen kayıtların birbirini tutmadığı belirtilerek, kaçak akaryakıt satışı yapıldığından bahsedilmişti. Raporda kayıtları tutmayan şirketler arasında Doğan Grubu"na ait POAŞ da yer alıyor.

İlk cezada uzlaşıldı diğeri beklemede

MALİYE Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri iki yıl önce Doğan Grubu"na ait POAŞ"a yaklaşık 1.2 milyar TL"lik vergi cezası kesmişti. Uzlaşma sonucunda vergi cezası 275 milyon TL"ye indirilerek grup tarafından taksitler halinde ödenmişti. Maliye Bakanlığı son olarak POAŞ"a, 2008 yılı sonunda yaklaşık 41 milyon TL"lik vergi cezası kesti. Ceza ile ilgili tebligat 25 Aralık 2008 tarihinde yapıldı. Söz konusu cezanın ise henüz uzlaşmaya girmediği öğrenildi.


Star