Geçen yılın aynı dönemine göre kayıt yaptıran üye sayısında azalma olduğuna işaret eden Baştuğ, kayıt sildirme işlemlerinde ise ciddi bir artış yaşandığını belirtti.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, 2008 yılının Ocak-Şubat-Mart aylarını kapsayan ilk üç aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre AYTO'ya kayıt yaptıran üye sayısında yüzde 12.86 oranında bir azalma gerçekleştiğini söyledi. Aynı dönemi kapsayan 2008 yılının ilk üç ayında kaydını sildiren üyelerin sayısında ise yüzde 19.72 oranında artış meydana geldiğini ifade eden Baştuğ, "2007 yılının ilk 3 ayında odamıza 280 yeni kayıt yapılırken, bu yıl aynı dönemde yeni kayır sayısı 244'e geriledi. Kayıt sildiren üye sayısı geçen yıl 71 iken, 2008 yılının ilk 3 ayında bu rakam 85'e yükseldi. 2008 yılı Ocak-Şubat-Mart döneminde kaydını yaptıran üyelerimiz arasında 44 üye kaydının yapıldığı inşaat taahhüt işleri işinden kayıtlı üyelerimizin kayıtlı bulunduğu 11'inci meslek grubu ilk sırada yer alırken; sarraflık, kuyumculuk, eczacılık, tıbbı malzeme, laboratuar malzemeleri ticareti ve dershane işletmeciliğinden kayıtlı üyelerimizin bulunduğu 7'inci meslek grubu 30 üye kaydı ile ikinci sırada; lokanta, çay bahçesi ve kafeterya, otel pansiyon işletmeciliği ile meyve sebze komisyonculuğundan kayıtlı üyelerimizin bulunduğu 4'üncü meslek grubu 22 üye kaydı ile bu kez üçüncü sırada yer aldı" dedi.
2007 yılı aynı döneminde kayıt yaptıran oda üyeleri arasında ise yine 61 üye kaydı ile inşaat taahhüt işleri işinden kayıtlı üyelerimizin kayıtlı bulunduğu 11'inci meslek grubunun ilk sırada yer aldığını hatırlatan Baştuğ, "Sarraflık, kuyumculuk, eczacılık, tıbbı malzeme, laboratuar malzemeleri ticareti ve dershane işletmeciliğinden kayıtlı üyelerimizin bulunduğu 7'inci meslek grubu ile, lokanta, çay bahçesi ve kafeterya, otel pansiyon işletmeciliği ile meyve sebze komisyonculuğundan kayıtlı üyelerimizin bulunduğu 4'üncü meslek grubu 26'şar üye kaydı ile ikinci sırada yer almışlardı. Un, hayvan yemleri, fırın işletmeciliği, unlu mamuller, urgan, mutafiye, jüt, keten, harar ticareti, şeker, helva, bal, pekmez, tuz, kuruyemiş imali ve ticareti. meşrubat, alkollü, alkolsüz asitli içecekler, tütün ve tekel ürünleri imalatı, ticareti ve dağıtıcılığı işinden kayıtlı üyelerimizin yer aldığı 5'inci meslek grubu da 25 üye kaydı ile sıralamada üçüncü olmuştu" diye konuştu.