Üniversite yaşamına ilk kez atılacak olan öğrencilerin başta terör örgütleri ve değişik guruplar hakkında uyaran emniyet mensupları, öğrencilere terör örgütlerinin eleman kazanmak için izlediği yöntemler hakkında bilgiler veriyor.
2008-2009 akademik yılında ADÜ"yü kazanarak kayıt yaptırmaya gelen öğrenci adayları ve ailelerine kayıt işlemleri sırasında yardımcı olmak için Aydın Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan stadta, öğrencilerin üniversite içerisinde karşılaşabilecekleri sorunlar ve terör örgütlerinin eleman kazanma faaliyetlerine karşı öğrenci ve ailelerini bilgilendiriliyor. Kayıt için gelen öğrenci ve ailelerine üniversite ve polisin yanlarında olduğunu hissettirmek ve gençlere doğru yolu göstermek için yürütülen çalışmalar, ADÜ merkez yerleşkesi içerisinde 31 Ağustos-7 Eylül 2009 tarihleri arasında devam edecek.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kurulan stadta kayıt yaptırmak için gelen öğren öğrenci adayları ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunuluyor.
Aile ve öğrenciler bir taraftan kendilerine ikram edilen yiyecek ve içecekleri tüketirken, diğer taraftan da terörle mücadele ekipleri tarafından kendilerine aktarılan bilgileri dinliyor. Öğrenci adaylarına “Terör örgütlerine, onların zararlı fikir ve eylemlerine alet olmamak için kendi geleceğine ve ülkenin geleceğine sahip çık. Bütün bu halinde yer yüzünde nefretin değil, sevgini temsilcisi ol” yazılı broşürler dağıtan polisler, belirli arkadaş grupları içerisine çekilen öğrencilere terör örgütlerine yakın kişilerce terör örgütlerinin düşüncelerini destekleyen mahiyette olan ve okutulmaya başlanan kitap, gazete ve dergiler hakkında bilgiler veriliyor. Bu şekilde ön hazırlık olarak düşüncelerin beslendiğine işaret eden emniyet mensupları, daha sonra düşüncelerin geliştirilmesi yönünde müzik, şiir ve marşların dinletildiğine dikkat çekiyor. Zevk sefa içerisinde yaşayan örgüt liderleri ve onların insanlık dışı uygulamalarına aracı yapmak için öğrencilerin duygu, düşünce ve eleştirme yeteneklerinin ellerinden alındığına işaret eden görevliler, öğrenci adaylarını bu tip arkadaş guruplarının uzak durmaları konusunda uyarıyor. Öğrenci adaylarına barınma konusunda da uyarılarda bulunan görevliler, her hangi bir sorun ile karşılaşmaları halinde öğrenci adaylarının kendilerine ulaşabilmesi için irtibat numaraları vererek, öğrencileri olası tehlikelerden uzak tutmaya çalışıyor.