Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Koçarlı, Yeniköy, Bıyıklı, Bağarası ve Güdüşlü"de yaşanan sel felaketini TBMM gündemine taşıyarak sel sularında yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah"tan rahmet, geride kalan acılı ailesine başsağlığı diledi.

Başbakanlık Afet Acil Merkezi ve Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir"le de görüşen Ali Uzunırmak, TBMM"de yaptığı konuşmada, “Selden zarar gören bölge derhal afet bölgesi ilan edilmesini, oradaki yaraların sarılmasını, vatandaşımızın dertlerine çözüm bulunmasını, çiftçimizin, vatandaşımızın uğradığı kayıpların telafisini rica ediyorum” dedi.

MHP Aydın milletvekili Ali Uzunırmak"ın TBMM Genel Kurulu"nda sel felaketiyle ilgili yaptığı konuşma şöyle:


Türkiye Büyük Millet Meclisi
Genel Kurul Tutanağı
23. Dönem 5. Yasama Yılı
30. Birleşim 10/Aralık /2010 Cuma




BAŞKAN – Sayın Uzunırmak buyrun.



ALİ UZUNIRMAK (Aydın) – Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Bugün, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi"nin kabulünün yıl dönümü ama bir üzüntümüzü dile getirmek istiyorum.

Sabah, Aydın ilinin Koçarlı, Yeniköy, Bıyıklı ve Bağarası ilçe ve beldelerinin oluşturduğu hatta, Menderes Vadisi"nde aşırı bir yağmur başlamış ve bu yağmur afata dönüşmüştür.

Sel sularına kapılan 1 vatandaşımız can kaybına uğramıştır.

Hâlen de bu beldelerimizin belediyelerinin dışındaki köylerde de aynı afat olmuş, Koçarlı"mızın Güdüşlü köyünde bazı araçlar, azgın sele dönüşen dere yatağındaki çaya yuvarlanmış ve hâlen daha çıkarma çalışmaları devam etmektedir.

Oradan artık hayatını kaybetmiş vatandaşımız çıkar mı? İnşallah çıkmaz, merakla bekleniyor. Kayıplar var. Ve aynı zamanda bu Bağarası, âdeta ilçe büyüklüğünde bir beldedir, insan boyunda sel sularının aktığı bir safhaya sürüklenmiş.



DERHAL KAYIPLAR TELAFİ EDİLSİN

Dolayısıyla, buradaki sayın bakanlarımızdan ben rica ediyorum; hemen afet bölgesi ilan edilerek oradaki yaraların sarılmasını, vatandaşımızın dertlerine çözüm bulunmasını, çiftçimizin, vatandaşımızın uğradığı kayıpların telafisini rica ediyorum.

Saygılar sunuyorum, teşekkür ediyorum.