Futbol yaşamı Almanya'da başlayan, ikinci lig ekiplerinden forma giydiği ve kaptanlığına kadar yükseldiği Rot-Weiss Essen'den 2006-2007 futbol sezonunda Antalyaspor'a transfer edilen Ali'nin, Türkiye kariyeri oldukça başarılı başladı.

2006-2007 sezonunda Antalyaspor'da sergilediği performansla takımların dikkatini çeken Ali, sezonu ligde 30 maçta forma giyerek, 6 golle tamamladı.

Antalyaspor'da geçirdiği Türkiye'deki ilk sezonunun ardından Fenerbahçe'ye transfer edilerek 3 yıllık sözleşme imzalayan orta alan oyuncusu, Brezilyalı teknik direktör Arthur Zico yönetimindeki sarı-lacivertli ekipte forma savaşına girdi.

Zico'nun 10'u maçların son çeyreğinde olmak üzere 19 lig maçında görev verdiği Ali, Brezilyalı teknik adam için hep ikinci tercih oldu. Ali, sarı-lacivertli formayla 2007-2008 sezonunda ligde görev aldığı maçlarda 643 dakika forma giyerek takımı adına 2 de gol kaydetti.

-ARAGONES DÖNEMİ DAHA KÖTÜ-

Ali, Fenerbahçe'de geçirdiği ilk sezonun ardından ikinci yılında daha çok şans beklerken yine umduğunu bulamadı.

Sezonun geride kalan 16 maçlık ilk bölümünde İspanyol teknik direktör Luis Aragones'in ligde bir maçta dahi 90 dakika şans tanımadığı Ali için bu sezon geçen yıldan daha zor geçecek görünüyor.

İspanyol çalıştırıcıyla ligde forma giydiği 6 maçta 147 dakika sahada kalan Ali, sadece Ankaragücü ile yapılan Fortis Türkiye Kupası maçında ilk 11'de yer aldı.