İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından her hafta ’Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ sloganıyla düzenlenen oturma eylemi 132’inci haftasına girdi. Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapılan oturma eylemine, İHD yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra MEYA-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda kayıp yakını katıldı. 
 
Eyleminde konuşan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, Başbakan Erdoğan’ın konuşmaları ve PKK kamplarına yönelik gerçekleştirilen hava harekatına tepki gösterdi. 
 
Yıllarca bu ülkede acıların son bulmasını, kayıpların bulunmasını, faillerin yargılanmasını istediklerini belirten Bilici, "Biz yıllardır kayıplarımızı bulun ailelere hesap verin diyorduk. Ama maalesef bu ülkeyi yönetenler, ’bu kayıplar yetmez, bu kayıpların üzerine bir bu kadar daha eklememiz gerekir’ diyerek hareket ediyorlar. İşte son bir haftadır bu ülkenin Başbakanı savaş kararı aldı. Son üç dört gündür halkın çocuklarının üzerine bombalar yağdırılıyor. Bu ülkenin insanları bunu kabul etmez. Biz buradan tekrar söylemek istiyoruz; bu yönteminiz doğru bir yöntem değildir" dedi. 
 
Yapılan konuşmaların ardından kayıp yakınları 5 dakikalık oturma eylemi yaparak eylemlerine son verdi. (dha)