İtirazı reddedilen Beylikdüzü CHP adayı, çadırda kendisine verilen 72 oy buldu. Beyoğlu"nda ise CHP adayı, iki sandıkta oy almayan AKP"ye ilçe seçim kurulunda 101 oy yazıldığını iddia etti

29 Mart yerel seçimi bitti ama sonuçlara itirazlar tam gaz sürüyor. İstanbul"da iktidar partisi AKP, Büyükçekmece ve Kartal"da CHP ise Beyoğlu, Çekmeköy, Beylikdüzü, Tuzla, Bayrampaşa, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Başakşehir"de seçim sonuçlarına itiraz etti.

Büyükçekmece"de arbede

Büyükçekmece"de AKP"nin itirazları üzerine geçersiz bin 800 oy tekrar sayıldı. Bu arada Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan AKP ve CHP"liler arasında taşlı-sopalı kavga çıktı. Çevik Kuvvet iki grup arasında barikat oluşturdu. Karşılıklı kavgaya tutuşan çevredeki işyerlerinin camlarını kıran gruplara polis, panzerli araçlarla tazyikli su sıktı. Yapılan sayımda Büyükçekmece"de seçimi 64 oy farkla kazanan CHP"li Hasan Akgün"ün oyları daha da arttı. Destek için Büyükçekmece"ye gelen CHP İl Başkanı Gürsel Tekin “Bunca yıllık siyasi hayatımda böyle seçim ve oy hırsızlığı görmedim. Beylikdüzü"nde yakılan ve çalınan oylarla ilgili somut deliller var ama itirazımız kabul edilmedi. Yasal haklarımızı savunacağız” dedi.

AKP adayı Ahmet Poyraz"ın 343 oy farkla seçimi kazandığı Çekmeköy"de CHP adayı Hüseyin Avni Sipahi sonuçlara itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu, 2 bin 963 oyun geçersiz sayıldığı ilçede oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdı. 2 bine yakın AKP"li ve CHP"li güçlükle yatıştırıldı. Çekmeköy"de AKP adayı 33 bin 747, CHP adayı 33 bin 404 oy almıştı.

Beyoğlu"nda tutanak değişti iddiası

CHP Beyoğlu adayı Mustafa Dolu ise oylarının çalındığını belirterek ilginç bir iddiada bulundu: “Cihangir Mahallesi 1027 Nolu sandığın Sandık Kurul Tutanağı"nda AKP"nin oy alamadığı görülüyor. Ancak İlçe Seçim Kurulu tutanaklarında aynı sandıkta AKP"ye 38 oy kaydedilmiş. Yenişehir Mahallesi"nde de Sandık Kurulu Tutanağı"na göre AKP oy alamamış, ancak ilçe tutanağında ise 63 oy almış görünüyor. Elektrikleri keserek, oyların tutanakları üzerinde oynama yaparak seçim kazandılar.”

Beylikdüzü"nde oylar çadırda

Bu arada CHP"nin itirazının reddedildiği Beylikdüzü"nde CHP"liler çadırda oy pusulaları buldu. CHP Beylikdüzü adayı Vecdet Öz, oy pusularının olduğu çadırı gazetecilere gösterdi. Öz, “CHP"nin oy pusulalaları buraya atılıp çalındı. Oyların üstündeki mühürler CHP” dedi. Adliye arkasındaki çadırın, seçim günü kurulduğu ve adliyeye getirilen çuvalları taşıyan görevlilerin bu çadırda bekletildikleri daha sonra çuvalarla birlikte adliyeye alındıkları öğrenildi.

CHP"liler oyları polise vermedi

Büyükçekmece"de CHP"liler çadırda bulunan Beylikdüzü"ne ait oy pusulalarını gazetecilere göstererek “İşte AKP"nin çaldığı oylar” diye gösteri yaptı. Polisin zarfları istemesi üzerine “Zarfları biz teslim edeceğiz” diyen CHP"lilerle AKP"liler arasında gerginlik yaşandı. Çekmeköy"de de partililer arasında çıkan gerginlik güçlükle bastırıldı.