Filmde vampir saldırısı sırasında kaçırılan 18 yaşındaki bir kızın kurtarılışı anlatılıyor.
 
Yönetmen Scott Stewart'ın imzasını taşıyan, kıyamet sonrası dönemde geçen aksiyon korku filmi Priest/Kutsal Savaşçı, yeğenini bir vampir sürüsünden kurtarmak için ölümcül bir serüvene atılan deneyimli bir savaşçının öyküsünü anlatıyor. Unutulmaz macera filmlerine saygı duruşunda bulunan ve görsel açıdan çarpıcı bu geniş ekran 3-D yapımda, bir adam, insanlığın yağmacı bir ordu tarafından yok edilmesinin önündeki tek engeldir.
Yüzyıllarca süren şiddet dolu savaşlardan sonra, insanoğlu en korkutucu düşmanını, vampir ordularını yenmiştir. Kalan az sayıdaki vampir tecrit edilmiş bölgelere yerleştirilmiş, insanların büyük bölümü ise Kilise tarafından yönetilen, yüksek duvarlarla çevrili şehirlere sığınmıştır. Vampir savaşları sırasında ölümcül dövüşçüler haline gelecek şekilde eğitilen ancak belirgin dövmeleri ile ayırt edilen ve komşuları tarafından dışlanan rahipler, şimdi ayak işleri yapmakta ve nispeten inzivada yaşamaktadırlar.
 
Emirlere karşı geliyor
 
Ücra bir sınır noktasında meydana gelen bir vampir saldırısı ve 18 yaşındaki bir kızın kaçırılmasıyla ilgili haber savaş gazisi Rahip'e (Paul Bettany) ulaştığında, yönetici monsenyörlerden, rehin alınan yeğeninin peşine düşmek için izin ister. Red cevabı aldığında yeminini bozup emirlere karşı gelerek, vampirler köleleştirmeden önce kızı bulmak için yola çıkar. Bu görevde kendisine eli tetikte genç bir çöl şerifi, yeğeninin erkek arkadaşı  Hicks (Cam Gigandet), ve olağanüstü dövüş becerilerine sahip eski bir Savaşçı Rahibe (Maggie Q) eşlik edecektir.
 
KUTSAL SAVAŞÇI
 
Yönetmen: Scott Charles Stewart
Oyuncular: Cam Gigandet, Lily Collins, Karl Urban, Paul Bettany
 
Dünyanın en kötü misafiri
 
Animasyon ve live action harmanı olan HOP, işsiz güçsüz takılan Fred ile yanlışlıkla yaraladığı ve iyileşmesi için evine aldığı Paskalya Tavşanı arasında geçen komik hikayeyi konu alıyor. Fred dünyanın en kötü misafiri ile mücadele ederken, ikisi de büyümenin ne demek olduğunu anlarlar.
Güney Amerika sahili açıklarında Paskalya adası olarak da bilinen Rapa Nui adasında dev taş heykellerinin altında dünyanın en görkemli şeker fabrikası vardır. Yılın 365 günü dünyadaki çocuklara paskalya sabahı teslim edilmek üzere içleri şeker dolu sepetler hazırlayan bir grup tavşan ve civcive hükmeder...
 
HOP
 
Yönetmen: Tim Hill
Seslendirenler: Kenan Doğulu, Arda Aydın, Nuri Gökaşan, Bahtiyar Engin, Barış Yalçın
 
Dostluğun koptuğu an
 
Yakın arkadaş olan Francis (Xavier Dolan) ve Marie (Monia Chokri) bir yemekte taşradan şehre yeni taşınmış olan yakışıklı ve gizemli Nicolas’la (Niels Schneider) tanışırlar. Buluşmalar birbirini takip eder ve Nicolas’ın her seferinde yolladığı farklı işaretler Francis ve Marie’nin kafasını karıştırmaktan öte; saplantılı hayallerini daha da güçlendirir. İki yakın dost, bu arzu nesnesinin peşinde dibe doğru sürüklendikçe aralarındaki bağları da acı verici bir şekilde koparmaya başlar. 
 
HAYALİ AŞKLAR
 
Yönetmen: Xavier Dolan
Oyuncular: Xavier Dolan, Monia Chokri, Niels Schneider, Anne Dorval
 
Can yakan miras
 
İspanyol yapımı 'Lanetli Miras', Hollywoodwari 'Perili Köşk' yapımlarından daha kaliteli bir film olarak dikkat çekiyor. Bu yılın başında ülkesinde vizyona girmiş bir devam filmi olan Lanetli Miras'ın konusu şöyle:
Luisa Llorente tarihi evler konusunda uzman bir emlak ekspertizidir. Son olarak Victoria Dönemi eseri olan Valdemar Konağı'nı incelemeye giden Luisa, gizemli bir şekilde kaybolur. Emlak şirketinin sahibi Maximilian da özel bir dedektif olan Nicolas'ı tutar. Dedektif, olayı araştırmak için Valdemar Konağı'na gider ve Doktor Cervia ile tanışır. Dr. Cervia, dedektife Valdemar Ailesi'nin geçmişine dair ilginç bilgiler verir ve böylece Luisa'nın Valdemar Konağı'nda kaybolan ilk kişi olmadığı anlaşılır...
 
LANETLİ MİRAS
 
Yönetmen: Jose Luis Aleman
Oyuncular: Daniele Liotti, Oscar Jaenada, Laia Marull, Silvia Abascal
 
Robotların yeni görevi belli oldu
 
Yönetmenliğini Michael Bay’ın yaptığı, başrollerini Shia LaBeouf, John Turturro, Josh Duhamel ve Tyrese Gibson’ın yaptığı Transformers: Ay’ın Karanlık Yüzü (Transformers: Dark of the Moon) 1 Temmuz 2011’de UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılacağı belirtildi. Filmde Shia LaBeouf, yeniden Sam Witwicky rolünü üstleniyor. Serinin yeni halkasında dünyanın geçmişine ait gizemli bir olayın, günümüze yansıması o kadar büyük bir savaşa yol açar ki, Transformer’lar insanları tek başlarına kurtaramayacak duruma gelir.
 
Yine mafyayı oynayacak
 
Nick Cassavetes'ten boşalan yönetmenlik koltuğuna Barry Levinson'ın getirildiği mafya draması 'Gotti: Three Generations'ın kadrosuna usta oyuncu Al Pacino'nun da katıldığı açıklandı. New York'lu mafya ailesi Gotti'lerin hayatını anlatacak olan filmin başrolünde Pacino'nun yanı sıra John Travolta, Joe Pesci ve Lindsay Lohan'ın da yer alacağı ifade edildi. 
 
Belgesel Günleri'nde geri sayım başladı
 
Kısa bir sürede uluslararası saygınlığa sahip bir festivale dönüşen Documentarist - İstanbul Belgesel Günleri, bu sene daha da güçlü bir içerikle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 
31 Mayıs-5 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek festivalin gösterim ve etkinlikleri Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Pera Müzesi, Cezayir Salonu ve Sismanoglio Megaro’da yer alacak. Avrupa belgesel sinemasının usta ismi Helena Trestikova başta olmak üzere 40'a yakın yabancı konuğu ağırlayacak olan festival programı 18 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 19:00'da Akbank Sanat’ta açıklanacak.