Bodrum"da kaybolduktan 45 gün sonra cesedi bulunan Ayten"den sonra Manisa"da da 11 gündür kayıp olan 18 ve 16 yaşlarındaki kardeşler Ayşen ve Fadime"nin hayatlarından endişe ediliyor. Genç kızların kanser hastası babaları Yaşar Tosun ise ellerinde kızlarının fotoğrafları ile bir ipucu arıyor.

Türkiye henüz Bodrum"da kaybolduktan 45 gün sonra cesedi bulunan lise öğrencisi Ayten"in şokunu atlamamışken, benzer bir haber de Manisa"nın Salihli ilçesinden geldi. Salihli"de “Babaannemizin yanına gidiyoruz” diye evden ayrılan 18 yaşındaki Ayşen Tosun ile kardeşi 16 yaşındaki Fadime Tosun"dan 11 gündür haber alınamadı. Salihli Kız Meslek Lisesi"nden bu yıl mezun olan Ayşen Tosun ile Salihli Ticaret Lisesi"nde 10"uncu sınıfa geçen Fadime Tosun, Salihli Belediyesi"nde çalışan ve kanser hastası babalarına yük olmamak için şehir merkezine 1 kilometre mesafede oturan babaannelerinde kalıyordu. 20 Ağustos"ta küçük kardeşleri Ali"nin 12"nci yaş günüydü. Ayşen ve Fadime de küçük kardeşlerinin doğum gününü kutlamak için babaannelerinden çıkarak babalarının evine geldi. Akşam saat 20:30 sıralarında iki kız kardeş babalarına, “Biz babaannemize gidiyoruz. Sabah erkenden bağlara üzüm kesmeye gideceğiz. Merak etme” diyerek evden çıktı. Ve bu son çıkışları oldu.

Genç kızların kayıp olduğu ertesi gün baba Yaşar Tosun"ın annesini ziyaret etmesi ile ortaya çıktı. Kızların akşam annelerine geldiğini sanan Yaşar Tosun kızların eve hiç gelmediğini öğrenince büyük şok yaşadı. Kanser nedeniyle bir böbreği ve dalağı alınan baba Tosun, elinde kızlarının fotoğrafları ile sokaklarda dolaşarak kızlarını da aradı. Ancak aradan geçen 11 güne rağmen iki kız kardeşten en küçük bir haber alınmadı.

Kızların ortadan kaybolduğu gün olan 20 Ağustos ve sonrasında da iki kardeşi gören herhangi bir görgü tanığı da çıkmadı. Bunun üzerine polis Fadime ve Ayşen Tosun"un telefon kayıtlarını inceleme altına aldı. Telekominikasyon İletişim Başkanlığı"ndan iki kardeşin telefon kayıtları ve baz istasyonu koordinat bilgileri istendi. Tüm bu çalışmalara rağmen iki kardeşin yerini saptamak için bir sonuca ulaşılamadı. Genç kızların kaybolmasının hemen ardından da Bodrum"da 45 gün önce kaybolan 17 yaşındaki lise öğrencisi Ayten Kıvılcım"ın cesedinin bulunması, baba Yaşar Turan"ın kızlarının hayatından endişe etmesine neden oldu.


Fadime tehdit ediliyordu
11 gün önce kaybolan Fadime Tosun"un bir kız arkadaşı ise genç kızın bir dönem kendisinden oldukça büyük Mehmet isimli bir erkekle arkadaşlık yaptığını öne sürerek, “Ayrıldıktan sonra bu adam sürekli onu tehdit etmeye başladı. "Beni bırakamazsın. Bensiz olamazsın" diyordu. Kızların kaybolmasında o adamın bir ilgisi olabilir” diye konuştu.


"Evden kaçmış olamazlar"
Kızlarının başına bir şey gelmiş olabileceğini düşünen baba Yaşar Tosun, “Yakalandığım kansere rağmen 3 çocuğuma bakmak için çalışmaya devam ediyorum. Ancak iki kızımın kaybolması beni büsbütün yaraladı. Daha çok küçükler, kandırılmış olabileceklerinden endişe ediyorum. Kızlarımın sonunun Bodrum"da bulunan Ayten gibi olmasından korkuyorum. Ne olur yardım edin” diye feryat etti.

Kızlarının evden kaçmış olma ihtimalinin düşük olduğunu belirten Tosun, “Büyük kızım 18 yaşındaydı. Bir sevgilisi olup kaçmış olabilir. Ama kardeşini neden götürsün. İkisinin birden evden kaybolması anormal bir durum. Herkese sorduk arkadaşları da bir şey bilmiyor. Kızlarımın kaçırıldığını düşünüyorum” dedi.

DHA